La aniversarea a 50 de ani, POLICOLOR lansează proiectul “Redescoperă culorile României”

Producătorul român de lacuri şi vopsele POLICOLOR marchează în 2015 aniversarea a 50 de ani de la înființare și lansează campania “Redescoperă culorile României”, axată în jurul a două valori importante: tradiţia şi inovaţia.

Investiţia în primele proiecte este estimată la aproximativ  250.000 de euro şi constă în furnizarea de către Policolor a materialelor necesare (tencuieli, vopsele, lacuri, grunduri, emailuri etc) pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor de interes public stabilite prin parteneriat, în sprijin logistic pentru implementare, premii și burse acordate în cadrul diferitelor competiții derulate pe parcursul anului 2015.

"Culorile României în metrou"

Proiectul  presupune tencuirea și pictarea a mii de metri pătrați din incinta stațiilor de metrou Aurel Vlaicu şi Piaţa Romană , astfel încât  cei care călătoresc cu metroul  să găsească înăuntru părţi din România frumoasă. Pictarea stațiilor se va face cu creații semnate de studenți  și absolvenți  ai facutăţilor de arhitectură, urbanism, arte , avand drept temă generală- Culorile României!

Pentru fiecare staţie va fi demarat câte un concurs de creaţie. Lucrările artistice înscrise de studenţi vor fi analizate de un juriu format din reprezentanţi ai Policolor, Metrorex, ai Universităţii şi experţi independenţi implicaţi în campanie.

Policolor oferă câştigătorului pentru fiecare staţie câte o bursă de 2.000 de euro, aferentă anului universitar 2015-2016, iar Metrorex va permite amplasarea semnăturii autorului lucrării în staţiile de metrou pe o perioadă de 2 ani, în semn de recunoaştere a talentului acestuia.

Execuţia se va realiza cu companii partenere Policolor, cu practicanţi şi cu voluntari din cadrul Universităţii  de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu şi ai Asociaţiei Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România. Pentru asigurarea echipamentelor necesare lucrului în staţii, în proiect s-a alăturat şi divizia de Închirieri Echipamente a companiei AtlasCopco.

„Policolor înfrăţit cu Ciocăneşti”

Policolor va furniza vopsea pentru refacerea  motivelor tradiţionale de pe faţadele a 180 de case (din cele 700 existente)  din comuna Ciocăneşti, judeţul Suceava. Compania va oferi de asemenea materiale și pentru renovarea Muzeului Etnografic din comună şi a Muzeului Ouălor Încondeiate iar parteneriatul cu autoritatea locală a fost parafat printr-un “Protocol de înfrăţire” între Policolor şi Ciocăneşti, semnalizat începând cu luna aprilie inclusiv prin plăcuţe indicatoare.

Casele renovate vor fi finalizate şi vor aştepta turiştii la jumătatea lunii august, când comuna Ciocăneşti este gazda Festivalului Păstrăvului şi a concursului de plutărit organizat pe Bistriţa Aurie.

“Păstrarea tradiţiei este o datorie a tuturor, pentru a nu ne uita istoria. Fiecare membru al comunităţii noastre face eforturi pentru a conserva cât mai bine tradiţia, de aceea nu putem decât să ne bucurăm când suntem invitaţi să fim parte în astfel de proiecte. Ne dorim ca acesta proiect să nu rămână singular  şi, când spun asta,  nu mă gândesc strict la comuna noastră ci la multele locuri ale acestei ţări care  fac eforturi de a-şi păstra unicitatea”, a declarat Radu Ciocan, primar al comunei înfrăţite cu Policolor.

Clubul „Ambasadorii culorii”


A doua direcţie importantă a proiectului “Redescoperă culorile României” implică construirea unei comunităţi naţionale ale căror modele sunt persoane şi personalităţi din România ce folosesc culoarea zi de zi în viaţa profesională şi personală. Ei sunt pictori, fotografi, meșteri populari, arhitecți, designeri de interior, creatori de modă, profesori și lectori universitari dar nu numai.

Primii „ambasadori ai culorii” care au acceptat provocarea de a se implica în proiect sunt: Sorin Onişor – fotograf recunoscut internaţional,  specializat în instantanee româneşti, Sebastian Guţă - arhitect, preşedinte al Asociaţiei Absolvenţilor Urbanişti şi Peisagişti din România, Silvia Floare Toth- colecţionar şi promotor al costumelor tradiţionale româneşti, Adela Pârvu, blogger şi designer de interior, Adrian Păun, arhitect specializat în renovarea caselor în stil neoromânesc, Gheorghe Tomoiagă, meşter popular, susţinător al tradiţiei din Ciocăneşti,  Auraş Mihaiu, fotograful care a câştigat premiul Romania National Award în cadrul ediţiei 2015 a unui concurs internaţional de fotografie, Luminiţa Nicoliţa, elevă, câştigătoare a numeroase concursuri de încondeiat ouă.

„Colorăm 50 de case din România”

“Redescoperă culorile României” este un îndemn adresat tuturor românilor.
Pentru aceasta, compania va lansa la finalul lunii mai pe paginile dedicate şi în reţelele de socializare un concurs cu 50 de premii constând în vopsea necesară pentru reamenajarea unei locuinţe  cu o suprafaţă medie de 55 de mp. Câştigătorii concursului vor avea posibilitatea să-şi redecoreze locuinţele beneficiind de sfaturile avizate ale ambasadorilor culorii.

Proiectul de responsabilitate socială „Redescoperă culorile României” îşi propune să construiască o comunitate puternică în mediul online, să informeze pas cu pas despre fiecare acţiune din proiect şi să interacţioneze în timp real cu membrii comunităţii astfel formate prin intermediul portalului de campanie: www.culorileromaniei.ro şi a paginii special create în reţeaua de socializare Facebook la adresa: https://www.facebook.com/CulorileRomanieI.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod