Iyeoka: muziciana, poeta, sursa de inspiratie

"Ma numesc Iyeoka, sunt farmacista si sunt aici sa va hipnotizez" - asa si-a inceput discursul din cadrul conferintei TEDxMidAtlantic 2010 artista Iyeoka Okoawo. Multi o stiti datorita piesei "Simply

"Ma numesc Iyeoka, sunt farmacista si sunt aici sa va hipnotizez" - asa si-a inceput discursul din cadrul conferintei TEDxMidAtlantic 2010 artista Iyeoka Okoawo. Multi o stiti datorita piesei "Simply Falling", un melanj de pop, soul si poezie ce a strans peste 18 milioane de vizualizari pe Youtube, insa povestea sa ar putea bate orice film hollwoodian.

iyeoka

Iyeoka este muziciana, poeta si activista si, inainte de toate, farmacista americana de origine nigeriana. Poteca de la farmacie la arta a fost creata de o lovitura unui fulger, literalmente.

In urma unui accident de avion cauzat de un fulger care a lovit aeronava in care se afla si urma caruia a scapat in mod miraculos nevatamata, s-a dedicat complet artei. A lansat trei albume, a castigat locul al doilea in 2009 la Individual World Poetry Slam Championship si a fost inclusa pe compilatia caritabila “In The Name Of Love: "Africa Celebrates U2." alaturi de artisti africani castigatori sau nominalizati la premiile Grammy precum  Angelique Kidjo, Les Nubians sau Sierra Leone’s Refugee All Stars.

"Fiecare zi in care respiri e o zi in care trebuie sa visezi" - Iyeoka

Dupa cativa ani in care muzica sa s-a auzit doar in underground, cariera muzicala a artistei a luat o ascensiune neasteptata odata cu includerea piesei "The Yellow Brick Road Song" pe coloana sonora a serialului "How To Make It America", difuzat de ABC.

Ulterior, piesa a devenit coloana sonora a genericului serialului "Fairly Legal".

Comparata cu artiste ca Nina Simone si Lauryn Hill, Iyeoka inglobeaza in muzica sa elemente de soul, world music, hip-hop-jazz si pop si are alaturi, in aparitiile live, un grup de muzicieni desavarstiti.

Pe 12 si 13 aprilie, la Bucuresti – in Hard Rock Cafe - si la Constanta – in clubul Doors, publicul roman va avea ocazia sa o (re)descopere pe artista care in 2013 i-a hipnotizat pe bucuresteni si clujeni, cele doua cluburi in care a concertat fiind arhi-pline.


Preturile biletelor sunt:

Bucuresti – Loc la masa 80 de lei, fara loc 60 de lei (in presale) respectiv 90 de lei si 70 de lei in ziua evenimentului si la intrare. Cumpara bilete.

Constanta – Loc la masa 60 de lei, fara loc 40 de lei (in presale) respectiv 60 de lei si 50 de lei in ziua evenimentului si la intrare. Cumpara bilete.

Un eveniment prezentat si organizat de BestMusic Live Concerts si Gala.

ioana-turcu
ioana-turcu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod