Craiova e clasică în cartier

Filarmonica Oltenia a e plecat prin cartiere. Aflat la cea de-a treia ediție, „Turneul în Oraș” a împărțit Cetatea Banilor în cinci zone, unde, seară de seară, timp de aproape o săptămână, craiovenii se vor delecta în acorduri de muzică clasică.
„Trebuie să ne întoarcem în stradă. Să scoatem din casă oamenii obișnuiți, să învățăm să fim aproape de oameni. Edițiile precedente ale acestui proiect au fost un real succes, care ne-a făcut să ne dorim să continuăm să ieșim și să readucem muzica afară. Este fascinant, pentru că fiecare zonă are altă muzică și altă acustică”, a declarat directorul Filarmonicii Oltenia, Vlad Drăgulescu.

Condusă de dirijorul Francois-Robert Girolami (Franța), Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia”, împreună cu un virtuoz al trompetei, Sergiu Cârstea, vor cânta compoziții de Antonio Vivaldi (Simfonia nr.
3 în Sol major), Arcangelo Corelli (Sarabandă, Gigă, Badinerie), Leopold Mozart (Simfonia jucăriilor), W.A. Mozart (Divertismentul în Re major, K. 136) ș.a., ca și trei creații pentru trompetă piccolo și orchestră de J.S. Bach. Evenimentul se desfășoară sub egida Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană 2021.

Programul de desfășurare al „Turnelului în Oraș” este publicat pe site-ul ACCCE 2021, www.craiovaculturala.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod