Ce alimente bogate în fier nu ar refuza vreodată micuțul tău

Ca mămică îți dorești să le oferi copiilor tăi cele mai bune șanse de reușită în viață. Tocmai de aceea te preocupi în permanență de lucrurile care le asigură o evoluție propice. Astăzi vorbim despre FIER și rolul lui esențial în dezvoltarea armonioasă a prichindeilor, oferindu-ți totodată soluții prin care poți integra în nutriția celor mici alimente ce conțin acest nutrient.

 

De ce FIERUL nu trebuie să lipsească din alimentația copilului tău

Când vine vorba de alimentație, trebuie subliniat că cei mici au nevoi speciale. Datorită ritmului rapid de creștere și de dezvoltare, organismul copilului are nevoie de mai mult FIER, acesta fiind un nutrient cu rol esențial în dezvoltarea armonioasă a corpului, dar și în dezvoltarea normală a creierului. Dacă cel mic nu are un aport adecvat de fier, organismul nu produce suficiente globule roșii (hematii) și astfel există riscul apariției anemiei feriprive.

Fierul ajută organismul să producă eficient energia fără de care organele și sistemele corpului nu ar funcționa la parametri normali”, declară Prof. Dr. Doina Anca Pleșca, medic primar pediatru, vicepreședinte al Societății Române de Pediatrie.

Ce alimente bogate în fier pot fi introduse cu ușurință în nutriția prichindeilor

Nu este mereu ușor să îl convingi pe micuț să mănânce alimente bogate în fier ca spanacul, ficatul, somonul sau năutul. Însă, din fericire, există alimente pe care micuțul vrea să le consume, datorită gustului delicios pe care îl au.
De exemplu, copiii răspund bine la alimente ca fisticul, nucile sau smochinele uscate. Acest tip de alimente sunt pe placul micuților și pot fi introduse în diferite rețete sau pot fi consumate ca atare, pe post de gustare. Fierul se mai găsește și în cacaua Nesquik Opti-Start. Datorită gustului delicios de cacao, Nesquik Opti-Start este un ajutor pentru părinții care își doresc să le ofere micuților necesarul zilnic de de fier
”, a declarat Nicoleta Tupiță, specialist în nutriție, Nestle România.

NESQUIK Opti-Start, ajutorul de nădejde al mămicilor inspirate, care cresc copii puternici

Noua formulă NESQUIK Opti-Start are un conținut unic de vitamine și minerale, care ajută la creșterea sănătoasă a copiilor: FIER pentru energie și putere de concentrare, zinc pentru buna funcționare a sistemului imunitar și vitamina D pentru o absorbție corespunzătoare a calciului și fosforului, acestea din urmă fiind conținute de lapte în mod natural.
Așa că nu uita: FIER în fiecare zi!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod