Carpathian Garden si In Parc: Piesele lui Radu Iacoban, la festivalul Undercloud si la Social Act Galati

Carpathian Garden, spectacolul regizat de Radu Iacoban, in care joaca alaturi de Tudor Aaron Istodor, va fi prezent la Undercloud 2014, primul festival romanesc de teatru independent, ajuns la editia a saptea. Piesa se va juca joi, 4 septembrie, de la ora 21:30, la Muzeul Taranului Roman.

Radu Iacoban isi serbeaza ziua “In parc”

De asemenea, in luna septembrie, Carpathian Garden si In parc - acesta din urma regizat tot de Radu Iacoban, cu Rodica Lazar si Istvan Teglas - vor participa la Festivalul Social Act din Galati. Pe 23 septembrie este programat Carpathian Garden, iar pe 26 septembrie, chiar de ziua regizorului, se va juca In parc.

Pana atunci, cele doua piese pot fi urmarite pe scena pe care au debutat, adica la Godot Cafe-Teatru (str. Blanari nr. 14):
Carpathian Garden - vineri, 29 august, ora 19:00
In parc - duminica, 31 august, ora 22, cu Istvan Teglas si Rodica Lazar.

Rezervari: 021 31 61 682, 0736 414 244



Carpathian Garden

Carpathian Garden este o satira contemporana care cuprinde un meniu complet de specii urbane din realitatea noastra imediata: de la preotul intreprinzator la actorul porno si baiatul din parcare, de la copilul de bani gata si prezentatorii de stiri, pana la politicieni si moguli de presa.



Cei doi actori, Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor,  joaca atat pe scena, cat si in sala, alaturi de spectatori, astfel ca relationarea cu publicul este permanenta. “Structura spectacolului este fixa, chiar daca auditoriul are iluzia unui stand-up. Asta deoarece actorii il mitraliaza cu argumente care nu ii dau timp sa interactioneze”, spune autorul Radu Iacoban.


In parc

In parc este un spectacol in doua personaje in care rolul feminin este jucat, pe rand, de actritele Ana Ularu si Rodica Lazar. Intr-un spectacol, Ana, in celalalt, Rodica. La reprezentatia de duminica seara, de la Godot Cafe-Teatru, va fi randul acesteia din urma.

Cei doi actori vor interpreta patru perechi din patru epoci diferite, in patru planuri diferite.
Rodica Lazar si Istvan Teglas vor juca, pe rand, rolurile unor cupluri de personaje pe cat de neasteptate, pe atat de diferite: Mihai Eminescu si Veronica Micle, Regele Ferdinand si Mita Biciclista, criminalul in serie Ramaru si o anumita Mihaela, precum si un El si o Ea din perioada actuala.



“Pentru In parc s-a facut si putina documentare, pentru ca faptele reale sunt intotdeauna cea mai buna trambulina pentru imaginarea unor situatii dramatice”
, spune regizorul si scenaristul Radu Iacoban.

“Spre exemplu, cearta dintre Eminescu si Veronica Micle acasa la Titu Maiorescu chiar s-a intamplat. Ce nu s-a intamplat a fost discutia dintre cei doi, la 6 dimineata, in Copou. Pentru Regele Ferdinand si Mita Biciclista mi-am permis sa creez o intalnire in parc, pornind de la niste suspiciuni din epoca.

La Rimaru a fost un pic mai greu. Am incercat sa-l creionez ca pe un tip timid si cu bune intentii, ceea ce nu stiu cat e de adevarat. Dar, hei… e teatru, nu e documentar!”

Cat despre cuplul din zilele noastre, Radu spune ca e perechea pe care o vezi peste tot astazi. “E tacerea pe care o degaja o masa intr-un restaurant, e autismul imprimat de smartphone-uri, e lipsa de angajament intr-o discutie, e raceala, depresia, autosuficienta.“


Despre actorul, regizorul si scenaristul Radu Iacoban

Radu Iacoban a absolvit UNATC in 2005, sectia Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenta constanta atat in teatrul de stat, cat si in productii underground.

In film, Radu a colaborat, printre altii, cu Sharon Stone si Andy Garcia in What about love?, a jucat in Zero Theorem, al lui Terry Gilliam si a detinut unul dintre rolurile principale in Amintiri din epoca de aur, segmentul Vanzatorii de aer, in regia lui Cristian Mungiu.
Anul acesta a prezentat Gala Premiilor Gopo alaturi de Amalia Enache.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod