AFI Palace Cotroceni va găzdui semifinalele și finalele celei de-a șasea ediție a Trofeului Pellegrini la scrimă

Sâmbătă, 18 aprilie, AFI Palace Cotroceni va fi locul de desfășurare a semifinalelor și finalelor competiției de scrimă Trofeul Pellegrini. Anul acesta va fi cea de-a șasea ediție și va include probe de floretă seniori, feminin și masculin.
Debutul grupelor va avea loc începând cu ora 09:00, în Sala Mihai Viteazul, de lângă AFI Palace Cotroceni la floretă feminin și în Sala de Scrimă din Complexul Sportiv Ghencea pentru floretă masculin. Semifinalele și finalele acestei competiţii se vor disputa pe Bulevardul Champs Elysses din AFI Palace Cotroceni, între orele 15:00 - 17:00, iar premierea sportivilor câştigători va fi făcută de foşti performeri ai scrimei româneşti.

Bazele scrimei româneşti au fost puse de către familia Pellegrini, în frunte cu Romeo Pellegrini, cel care a debutat ca antrenor al Clubului Sportiv Energia în anul 1976.
El a fost exponentul celei de-a treia generaţii Pellegrini care moştenea pasiunea pentru scrimă, atât bunicul său, cât şi tatăl fiind organizatorii primelor nuclee de scrimă din ţară. Printre sportivii pregătiţi de aceştia se numără Ana Pascu, în prezent preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, şi campionii mondiali Maria Vicol şi Tănase Mureşanu.

Rezultatele dedicării familiei Pellegrini în acest domeniu au apărut în scurt timp, elevii lor câştigând numeroase titluri şi medalii la toate categoriile de vârstă din cadrul Campionatelor Naţionale.
Sportivii antrenaţi de Romeo Pellegrini au adus şi primele rezultate internaţionale la turneul de tineret „Prietenia” şi la Campionatele Mondiale de Tineret de la Stuttgard şi Laussane. Printre sportivii medialiați la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene se numără Gerogeta Beca, Roxana Scarlat, Dorina Mihai, Cătălina Gheorghiţoaia, Irina Covaliu.

AFI Palace Cotroceni are o lungă tradiţie în sprijinirea performanţelor sportivilor români. Printre ultimele iniţiative organizate până acum se numără şi Săptămâna Campionilor, o săptămână dedicată celebrării sportului românesc şi a campionilor acestuia.

Pentru mai multe informaţii despre noutăţile din AFI Palace Cotroceni puteţi accesa pagina de web www.aficotroceni.ro  sau pagina oficială de Facebook AFIPalace Cotroceni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod