8 lucruri pe care nu le ştiaţi despre filmul „Love by Design”

1. Numele Danielle, al protagonistei jucate de actriţa Giulia Nahmany, a fost inspirat de mama Giuliei, pe care o chema Daniela.
2. Pentru rolul Vivien Thompson, redactorul-şef al celebrei reviste de modă „Beguile” din New York şi şefa pretenţioasă şi egoistă a lui Danielle, producătorii le-au mai avut în vedere şi pe actriţele Minnie Driver şi Kim Catrall.

3. Când a aflat că Jane Seymour a acceptat rolul lui Vivien, Giulia era în China. „Nu o să uit niciodată cum am început să dansez prin camera de hotel ţipând «We’ve got Jane Seymour!»”, îşi aminteşte ea.

4. Actorul britanic David Lipper venise în România să predea actorie, el ajutând-o şi pe Giulia să se pregătească pentru rolul din film. „Nu voiam ca eu să ajung acolo, la filmări, să joc în faţa lui Jane Seymour sau a lui David Oakes sau în faţa oricăruia dintre actori, şi să nu ştiu ce trebuie să fac. Nu voiam să aştepte nimeni după mine. Voiam să dovedesc că pot face acest lucru şi că nu mă bâlbîi”, a mărturisit Giulia.


5. Michael Damian este cunoscut publicului român cu precădere ca actor în rolul Danny Romalotti „Tânăr şi neliniştit”. Însă el a regizat mai multe filme („Flicka: Country Pride”, „Flicka 2”, „A Princess for Christmas” sau „The Sweeter Side of Life”), iar Ela Prodan, care joacă rolul Sofiei, verişoara lui Danielle, spune că este un regizor minunat: „Michael ne-a lăsat foarte mult liberi, să creăm, să improvizăm, să fim noi înşine.”

6. Pentru actorul britanic David Oakes prima zi de filmare s-a încheiat cu scena mesei din familia lui Danielle Luca. „De la început a fost o atmosferă plăcută, iar David a început să facă glume, spunând apoi că deja se poartă ca şi când ar fi la el acasă, deşi aterizase la Bucureşti cu doar o zi în urmă”, îşi aminteşte Manuela Ciucur, care joacă rolul mamei lui Danielle.

7. Publicului american, care a vizionat „Love by Design” la Newport Beach Film Festival 2014, nu i-a venit să creadă că filmul a fost turnat în România, on location.
Vorbind despre perioada de filmări din Transilvania, Giulia spune: „România este superbă şi am vrut să scoatem în evidenţă partea frumoasă a ţării noastre. În SUA totul este fabricat, green screen, realizat în post-producţie, astfel că spectatorii americani au fost uimiţi să afle că acele locuri chiar există.”

8. În cadrul sesiunii de Q&A care a avut loc după evenimentul de lansare a filmului, Giulia a dezvăluit că va exista o continuare a filmului, un „Love by Design 2”.

Sinopsis

Danielle Luca (Giulia Nahmany) a părăsit România şi îşi trăieşte acum visul de a fi Fashion Editor în New York City, la faimoasa revistă „Beguile”. Însă când Vivien Thompson (Jane Seymour), redactorul-şef al revistei, îi fură conceptul şi i-l oferă rivalei lui Danielle, pentru a obţine un material cu un creator de modă în vogă, Danielle îşi pierde răbdarea, jobul şi iubitul.

Fiind acum pe lista neagră din lumea modei şi neavând unde să meargă, Danielle se reîntoarce acasă, în România, la ferma din Transilvania a părinţilor ei. Odată ce şocul cultural îşi pierde din intensitate, ea îşi găseşte alinarea alături de familie şi prieteni. După ce face cunoştinţă cu britanicul Adrian Edwards (David Oakes), aflat în oraş într-o călătorie de afaceri, Danielle îşi redescoperă pasiunea şi îşi reaminteşte de visul pe care îl lăsase în urmă: crearea propriei colecţii vestimentare. Are însă ea vreo şansă de a ajunge la Săptămâna Modei din New York, cu creaţiile ei inspirate din portul tradiţional românesc?

Distribuţia este întregită de Olivia Hallinan, Ela Prodan, Manuela Ciucur, Alexandra Weaver, David Lipper, Silvia Năstase şi Gavril Cândea.

Trailerul filmului: http://www.youtube.com/watch?v=ZfvR_z9qg20
 

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney.
În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod