5 momente în care ne-am făcut de râs în toată lumea


De multe ori când se aude în toată lumea ceva despre ţara noastră, suntem pregătiţi pentru ce e mai rău. Facem ce facem şi reuşim să stârnim indignarea, furia şi în cel mai bun caz amuzamentul străinilor. Iată cinci episoade când am reuşit să ne facem de râs în toată lumea:

De multe ori când se aude în toată lumea ceva de ţara noastră, suntem pregătiţi pentru ce e mai rău. Facem ce facem şi reuşim să stârnim indignarea, furia şi în cel mai bun caz amuzamentul străinilor. Iată cinci episoade când am reuşit să ne facem de râs în toată lumea:

Gazonul zburător

Cel mai recent moment este, bineînţeles, cel cu gazonul de pe Arena Naţională. Cei mai mulţi români, dar şi străini, s-au întrebat cum este posibil să faci un stadion de sute de milioane de euro, dar să te zgârceşti la cel mai important element şi până la urmă esenţa unui stadion: terenul de fotbal. Imagini cu gazonul care se dezintegra la fiecare mişcare a fotbaliştilor au făcut înconjurul lumii.

Dar asta nu e tot. Se pare că Primăria Capitalei nu mai are bani să cumpere gazon de bună calitate, în valoare de 350.000 de euro, deşi 3 milioane de bucureşteni plătesc taxe care ajung direct la bugetul local. Gigi Becali, care vrea încă o dată să pozeze în ipostaza de salvator naţional, va achita, "din bani lui", noul gazon.


Cioroianu către Regele Spaniei: "Suntem OK?"

Aflat în Spania, în delegaţia care-l insoţea pe Traian Băsescu în vizita oficială din 2007, fostul ministru de externe Adrian Cioroianu a reuşit să-l surprindă până şi pe regele Spaniei, Majestatea sa Juan Carlos. În timpul ceremonialului de primire, fostul ministru i s-a adresat regelui Juan Carlos ca unui prieten de-o viaţă, cu care a jucat table în faţa blocului. "Good point, good, good point", i-a spus Cioroianu suveranului, imediat dupa ce i-a fost prezentat, apoi i-a făcut semn că totul este OK, cu pumnul strâns şi degetul mare ridicat.

Dacă pentru conversaţiile de zi cu zi gestul şi cuvintele lui Cioroianu nu ar fi ieşit cu nimic în evidenţă, lipsa de respect la adresa unui cap încoronat nu a putut fi trecută cu vederea la nivel internaţional. Gestul lui Cioroianu este cu atât mai deplasat cu cât protocolul casei regale spaniole este unul foarte strict. Pe lângă ţinuta foarte sobră, protocolul prevede ca, atunci când membrul unei delegaţii îi este prezentat regelui, acesta nu trebuie decât să incline uşor capul în semn de respect, potrivit 9am.ro.Mâncătorii de lebede

În 1990, primii emigranţi ţigani din România care au ajuns la Viena au reuşit să-i îngrozească de moarte pe austrieci după ce le-au mâncat lebedele de pe lacuri. Ştirea a făcut înconjurul lumii şi porecla de "mâncători de lebede" adresată românilor s-a împământenit rapid.

Problema este că nici după 21 de ani nu am renunţat la această îndeletnicire. An de an apar noi articole în presa europeană care îi indică pe români drept mâncători de lebede, dar mai nou şi de iepuri sau porumbei.Gigi, ranga şi Maybach-ul

Gigi Becali a fost protagonistul unui filmuleţ care a făcut înconjurul Europei în urmă cu câţiva ani. Finanţatorul Stelei şi-a reparat automobilul Maybach în valoare de 500.000 de euro cu levierul, chiar în curtea casei sale. Iată cum mânuieşte ranga:
Reprezentanții AC/DC, obligați să dea șpagă în România

Aşteptată de mai bine de 20 de ani, trupa australiană AC/DC a venit în România în mai 2010. "AC/DC au cântat de mii de ori celebra melodie "Highway to Hell", dar probabil că nu s-au aşteptat niciodată să rămână blocaţi pe un astfel de drum în România", scria la acea vreme news.com.au. Muzicienii australieni nu s-au blocat în gropile de pe şosele, ci au fost blocaţi de vameşi, la Nădlac, care nu i-au lăsat să plece până ce nu au plătit o şpagă de 1500 de euro.

"S-a discutat pe seama rovinietei. Angajaţii au cerut rovinieta, ei au dat-o, dar apoi angajaţii au cerut rovinietele şi din timpul şederii în ţară, ceea ce nu era legal. Pentru că nu au avut documentele, angajaţii au cerut o sumă de bani ca să îi lase să plece. Din plângere reiese că li s-ar fi cerut câte 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane”, a declarat directorul CNADNR, Dorina Tirol, pentru realitatea.net.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • dora pe 12 Sep 2011, 11:46
  pacat ca e locuita

  vara asta am fost si eu prima oara in excursie in austria, germania si cehia. am fost pe cont propriu sa vizitam obiectivele turistice, asa ca am putut relationa altfel cu oamenii de acolo. tara noastra e foarte frumoasa si chiar avem si noi obiective super, dar mai putin cunoscute. dar, PACAT CA E LOCUITA. de cum treci granita inapoi, dupa ce ai stat 2 saptamani, te plesneste lipsa de bun simt, lipsa de curatenie si de implicare a tuturor - autoritati sau oameni simpli - pentru sa da tarii asteia un aspect civilizat. asta doar sa o spun pe scurt. am fost mandra ca sunt romanca, pana am fost in afara. acum mi-a cam trecut!

  4
  0

 • Alexandra pe 10 Sep 2011, 11:17
  Halal oameni, nu tara...

  CUM sa iti fie rusine ca esti romanca??? Eventual iti e rusine ca si altii sunt romani ca tine!! Poate asta vroiai sa spui...

  0
  4

 • Mada pe 9 Sep 2011, 18:37
  Pacat

  Eu sint plecata in America de 15 ani si nu m-as mai intoarce in Romania nici daca as deveni fica lui Becali. Multa coruptie si multi tigani la putere, fara creier dar iuti de mina. Pacat ca Romania este o tara minunata cu multe traditii si multa istorie, pacat de cei care si-au dat viata ca sa ajunga toti sarlatani la putere.

  12
  1

 • Deea pe 9 Sep 2011, 14:00
  :(

  Halal tara! Mi-e si rusine sa spun ca sunt romanca!

  12
  1

 • Maria pe 9 Sep 2011, 11:24
  Cine a platit pentru spaga ceruta???

  De aia am ajuns vai de capul nostru ca numai avem bani de spaga. Trezestete romane, bea o cana de apa si culcate din nou ca numai ai ce face in tara ta decat sa dormi sau sa emigrezi acolo unde LEGEA I LEGE PENTRU TOTI

  13
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod