De prin lume adunate: 5 sculpturi înfricoșătoare care-ți dau fiori

Imaginația artistului depășește orice bariere, însă în unele cazuri parcă se ajunge la ceva exagerat, așa cum sunt aceste 5 sculpturi dubioase care-ți dau fiori.
Regulile s-au schimbat şi artiştii aleg să se exprime altfel faţă de cum o făceau precursorii lor. Îşi lasă imaginaţia să zboare liberă şi operele pe care le creează ajung să fie cu adevărat fascinante, dar și dubioase în unele cazuri. 

În întreaga lume se găsesc o mulțime de sculpturi care arată ciudat și nu ai cum să le privești fără să simți niște fiori pe șira spinării. 

Iată câteva sculpturi dubioase de prin lume pe care nu știu de ce ți-ai dori să le vezi în realitate!


1. Verity - Ilfracombe din sud-vestul Angliei

 
Opera realizată de artistul britanic Damien Hirst este extrem de controversată. Statuia din bronz, înaltă de 20 de metri, care reprezintă o femeie luptătoare însărcinată a fost plasată în portul din Ilfracombe, o staţiune balneară din sud-vestul Angliei. 


2. The Kiss of Death - Barcelona, Spania

 
Această statuie sinistră este așezată pe piatra funerară a unui tânăr care a murit în 1930. Nu se cunoaște nici până în ziua de astăzi autorul acestei statui, însă se pare că circulă o legendă potrivită căreia tocmai aceasta l-a inspirat pe Ingmar Bergman să facă celebrul film ”The Seventh Seal”.


3. The Bleeding Head

Se pare că este o statuie frecvent întânită pe o mulțime de plaje de peste tot din lume. Opera îi aparține artistului Guy Olivier Deveau și o expune pe plajă la diverse festivaluri.
Nu are cum să nu te înfioare puțin dacă o privești cu atenție!


4. Victor’s Way Park, Irlanda

 
După ce s-a întors din India, Victor Langheld a deschis în Irlanda o grădină de sculpturi, una mai înfricoșătoare decât cealaltă. Potrivit autorului, toate aceste statui dubioase sunt menite să ne facă să ne gândim la viață și rostul pe care-l avem în aceată lume.


5. Coat of Peace - Salzburg, Austria

 
Este realizată de Anna Chromy și este așezată la intrarea din partea de sud a Catedralei Salzburg. Această statuie care arată înfricoșător are copii în mai multe orașe din Europa. 


21 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod