Creaturi de coșmar: Un pescar rus scoate la suprafață monștrii din adâncuri

Roman Fedortsov își petrece o mare parte din timp pe traulere, vase pentru pescuit maritim. Unele dintre capturile sale, însă, ajung să devină virale pe Internet, în loc să ajungă pe farfuria cuiva.
"Am 39 de ani și lucrez la bordul traulerelor de peste 17 ani. Locuiesc în Murmansk, Rusia. Este un port mare, de aceea m-am înscris la Universitatea Maritimă după ce am terminat liceul. Specializarea mea are legătură cu tehnologiile de pescuit", a declarat Roman pentru Bored Panda.

Dar printre peștii prinși de echipajele lui Roman se numără și creaturi cu aspect bizar. Cele mai multe dintre ele au fost capturate în apele adânci din Marea Norvegiei și Marea Barents, iar altele din Oceanul Atlantic.

Roman și colegii săi pescuiesc specii comerciale precum cod, halibut, hering sau macrou, dar în plasele lor ajung uneori specii foarte puțin cunoscute, care trăiesc la adâncimi mari. 

Pescarul rus a devenit pasionat de peștii cu aspect neobișnuit care ajung la bordul vasului.
"Am decis să fac conturi pe rețelele de socializare unde să postez imagini pentru că foarte mulți oameni nu știu cum arată unii dintre pești. Eu sunt în mod constant impresionat de aspectul multor dintre creaturile din apă adâncă și vreau să împărătșesc experiența cu alți oameni", a mai spus Roman.

"Nu mă sperie peștii pe care îi prind. Dar sunt foarte interesat de ei și mă impresionează", a mai adăugat acesta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod