Concert aniversar Mihai Margineanu la Sala Radio

Pe 6 octombrie, de la 19.30, la Sala Radio, iubitorii de folk marca Mihai Margineanu sunt invitati de artist si band-ul sau la un nou concert aniversar.
Pastrand traditia, Margineanu se intalneste si anul acesta cu publicul sau in preajma zilei de nastere si la aniversarea a 11 ani de scena, pentru a celebra prin muzica miracolul simbiozei dintre cel de pe scena si publicul sau. „Mi se pare ca sunt intrat de curand in lumea asta a muzicii! Si vad ca mai trece un an si mai trece un an ... si tot asa! Cred ca trebuie sa punctez fiecare moment de scena cu un spectacol care sa fie mai bun ca ala de anul trecut si mai slab ca ala de anul viitor. Astfel ca, in fiecare toamna, ma mai organizez o data si mai dau ceva din ce cred eu ca e frumos in noi. Se intampla toamna si in octombrie pentru ca,  pe 2 octombrie 2005 am aparut pe piata muzicala cu discul Gore din Chitila, iar pe 2 octombrie 1969 apaream pe lume, printr-o greseala a naturii, probabil!  Dar e o coincidenta care imi face placere!” spune cantaretul.

Incantat de aceasta coincidenta este si publicul concertelor lui Mihai Margineanu, rasfatat de fiecare data cu spectacole complexe, in care nu numai artele (muzica, versurile si prestatia scenica) formeaza un mix original, ci si emotiile spectatorilor, care se pot trezi cu lacrimi in ochi si de ras, dar si din cauza unor momente duioase.
Printr-un astfel de episod au trecut atat cantaretul, cat si publicul la concertul aniversar de anul trecut, cand, dupa cateva „emotii” tehnice, Margineanu marturiseste ca „emotia adevarata am avut-o cand am cantat Dor de tata si a plans toata sala!”. Artist spontan si dezinvolt pe scena, interpretul lui Ardiles din cel mai iubit serial de comedie al momentului, „Las Fierbinti”, dezvaluie natura speciala a relatiei sale cu publicul: „Inainte de a intra pe scena, unde stiu ca am in sala publicul meu, adica cei care cumpara bilet ca sa ma vada, sunt cel mai speriat om cu putinta! Practic, sunt ingrozit de posibilitatea dezamagirii unor oameni pe care eu ii consider superiori mie. Dupa ce intru, imi trece, pentru ca imi dau seama ca si ei vor sa-mi dea mie ceea ce au ei mai bun.
E o simbioza!”
marturiseste Margineanu.

Considerat responsabil de crearea „comedy-folk-ului” in muzica romaneasca, Margineanu a adus prin piesele sale in universul familiar iubitorilor muzicii sonoritati si personaje populare ale cantecelor de pahar, altele din folclorul urban sau creatii proprii, care surprind prin ineditul lor. „Folk-ul este un partizan al bunului simt! Folk-ul nu este o moda sau un mod de a stoarce bani de la radiouri si televiziuni, el este o forma de exprimare a sentimentului nobila, fara a lua ceva in schimb. Sau, cel putin, asa cred eu ca ar trebui sa fie!” spune Margineanu, care recunoaste ca s-a initiat in acest gen la Cenaclul Flacara, in „intunecatii” ani 80, iar anii 90 l-au gasit in lumea teatrului si a „comediei” din spatele scenei, unde a invatat ca „nimic nu este atat de complicat pe cat pare.
Daca le-am lasa mai libere – emotiile, sentimentele, lucrurile – toate s-ar aranja intr-un sablon deja existent creat de Natura si Dumnezeu. Si astfel m-am apucat sa traiesc liber si sa cant ce vreau eu, nedorind sa intru in niciun curent artificial, invatant sa detest moda, curentele, trend-urile si pe creatorii ei, observand cu atentie motivatiile”
.

Despre concertul de pe 6 octombrie, de la Sala Radio, Mihai Margineanu spune ca vrea „sa iasa simplu si perfect”. Simplu insa in stilul lui Margineanu, adica mizand pe autenticitate, spontaneitate si umor, in originala sa combinatie de comedy-folk. „Umorul trebuie cautat ca hrana”, explica Margineanu. „Asta pentru ca el hraneste ‘muschiul imaginar’ al imaginatiei. Fara umor ... viata e pustiu – vorba lu’ Mihailescu-Braila!”

Biletele cu preturi cuprinse intre 100 de lei la categoria VIP, 80 de lei la categoria I si 60 de lei la categoria II pot fi procurate de pe www.vreaubilet.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod