"Express 2 temps"

"'Express 2 temps' este o piesa dedicata amintirilor vii din memoria noastra. Ne inchipuim aceasta seara asemeni unui reportaj, o marturisire prin dans care isi gaseste originea...
"'Express 2 temps' este o piesa dedicata amintirilor vii din memoria noastra. Ne inchipuim aceasta seara asemeni unui reportaj, o marturisire prin dans care isi gaseste originea in 'Husais', prima noastra coregrafie de succes.

Prima etapa va fi o restituire a acestui duet construit ludic din asteptari, apropieri, atingeri, indepartari, contaminari - toate aceste jocuri creind doua partituri solo reciproc necesare si totusi independente. Dansul se desfasoara minimalist si autoreferential, calm si nestapanit, fluid si sincopat, inscriand in spatiu linii frante si traiectorii precise - reprezentari ale energiei interioare...

A doua etapa ne va da ocazia, 20 de ani mai tarziu, sa reluam anumite 'figuri-reper' legate de senzatiile care atunci au declansat dansul si miscarea corpului. Vom transmite aceste 'figuri-reper' celor patru dansatori care, plecand de la imaginarul gestual astfel creat, vor experimenta interpretarea unor miscari inedite de deformare, de bifurcatie, de flexiune.

'Express 2 temps' va fi o punere in perspectiva a doua momente indepartate din evolutia noastra coregrafica; astfel vom putea analiza cu detasare, dinamica neintrerupta a unui proces de creatie mereu reluat in doi." Hela Fattoumi si Eric Lamoureux

Interpreti:

  • Loren Palmer
  • Philippe Rouair
  • Eva Vandest
  • Moustapha Ziane

  • Coregrafie: Hela Fattoumi si Eric Lamoureux
  • Muzica: Eric Lamoureux
  • Lumini: Xavier Lazarini
  • Video: Clothilde Amprimo
  • Costume: Marilyne Lafay
  • Producator: Centre Choregraphique National de Caen/Basse-Normandie

Inainte de a o intalni pe Hela Fattoumi, Eric Lamoureux a dansat pentru Georges Appaix, Anne-Marie Raynaud, Joëlle Bouvier si Regis Obadia. Impreuna fondeaza grupul colectiv Urvan Letroiga, dansand in acelasi timp pentru compania Roch Lichen, condusa de Laura de Nercy si Bruno Dizien si pentru Daniel Larrieu in "Profetii".

Din 1990 se vor consacra in intregime propriei companii Fattoumi-Lamoureux si vor fi invitati in rezidenta artistica de catre numeroase centre culturale - L'Hippodrome (Douai), Les Gemeaux  (Sceaux), Le Fanal (Saint-Nazaire), Casa de Cultura din Amiens si L'Arsenal (Metz).
In 1999 sunt bursieri ai Vilei Kujoyama (Kyoto).

In 2001, 2002 si 2003 Hela Fattoumi coordoneaza proiectul "Vif du sujet" la Avignon, selectionand patru interpreti si propunandu-le sa-si aleaga un coregraf pentru a realiza un spectacol solo.

Eric Lamoureux si Hela Fattoumi au condus numeroase ateliere de dans atat in Franta - la Conservatorul Superior din Paris, cu elevii Centrului National al Circului din Chilons (Champagne) si la  Conservatorul din Metz - cat si in strainatate. Din septembrie 2004 sunt directori ai Centrului Coregrafic National din Caen. (www.cndb.ro)

"Express 2 temps" - spectacol in cadrul stagiunii "2 timpi, trei miscari"
Joi, 17 aprilie, ora 19.00 si ora 21.15
Centrul National al Dansului - Sala Ronda
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod