„Uită“ de Paris, du-te în Montmartre!

Ți s-a întâmplat vreodată să te găsești într-un loc, să ai senzația că îi aparții și să nu-ți mai încapi în piele de fericire? Eu am trăit asta pe străduțele din Montmartre.
Montmartre, Paris. Nu-ți povestesc despre Paris pentru că e o experienţă unică pe care trebuie să o trăieşti măcar o dată în viaţă, dar vreau să te duc la o plimbare imaginară prin Montmartre, cartierul artiștilor, care mi-a furat inima pe vecie. 

Ador să mă plimb pe străduţele pitoreşti întortocheate, cu terase cochete și minuscule, să prind din stânga și din dreapta frânturi de povești spuse în toate limbile, să surprind oamenii cu un zâmbet tâmp de fericire în timp sorb un vin sau o cafea bună, să adulmec boulangeriile și patiseriile de la tot pasul, să tresalt la auzul acordurilor joviale de acordeon, să analizez pictorii din Place de Tertre în febra creației, să mă așez la o masă oarecare și să savurez ceva bun în timp ce privesc trecătorii. 

Parizienii numesc Montmartre ”La Butte” (în traducere- movilă, colină) și pentru mulți turiști punctul de maxim interes rămâne Sacré-Coeur care se înalță măreață deasupra Parisului și a colinei.
Dar tu să nu te grăbești să ajungi la ea pentru că pierzi tot farmecul! Montmartre trebuie savurat pe îndelete, descoperindu-i toate străduțele fermecătoare. Hai cu mine la plimbare!


Scările faimoasei Rue Foyatier

 
Este una dintre cele mai cunoscute străzi din Paris pentru că treptele ei te duc la Sacré-Coeur de unde ai o panoramă impresionantă asupra Parisului. Să nu te prind că urci cu funicularul de lângă scări! Hai, în pas voios până sus și consideră că ți-ai făcut antrenamentul pe ziua de azi!
 
 

Silueta albă a bazilicii Sacré-Coeur domină Parisul

 
Cupola albă de la Sacré-Coeur este vizibilă din aproape orice punct din Paris. Construită în cinstea soldaților francezi căzuți în războiul franco-prusac, spectaculoasa catedrală adăpostește unul dintre cele mai grele clopote din lume (18,5 tone) și este al doilea punct ca înălțime al Parisului, bineînțeles după Turnul Eiffel.
Atât din cupola ei cât și de la baza ei, ai la picioarele tale o panoramă spectaculoasă a Parisului. Așază-te pe iarbă sau pe scările parcului care se așterne în pantă în fața ta, admiră peisajul, ascultă zumzetul mulțimii sau citește câteva pagini dintr-o carte, ia o gustare și zâmbește pentru că ești exact unde ți-ai dorit!
23 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod