„Uită“ de Paris, du-te în Montmartre!

 

Forfota din Place du Tertre 

Este considerată inima cartierului Montmartre, chintesența Parisului boem și se află la doar câțiva pași de Sacré-Coeur. Dacă nimerești într-o zi aglomerată de vară îți va fi foarte dificil să faci un ocol al pieței. Este înțesată cu terase și în mijlocul pieței sunt spațiile pe care primăria le-a închiriat artiștilor doritori să lucreze aici și să-și expună creațiile. Te poți delecta cu o adevărată expoziție în aer liber de picturi, caricaturi, desene și tot felul de suveniruri.
Fiecare pictor dispune de un spațiu de un metru pătrat unde lucrează și își expune creațiile. Astăzi sunt în jur de 300 de artiști care lucrează oficial în Place du Tertre, însă lista de așteptare pentru ceilalți doritori se întinde pe mai bine de 10 ani.


Biserica Saint-Pierre de Montmartre

O vezi din Place de Tertre și este exact opusul impunătoarei Sacré-Coeur care umbrește micuța biserică. Este una dintre cele mai vechi biserici din Paris și, dacă ai noroc, poți să nimerești o expoziție de pictură a unui cunoscut artist contemporan.
De obicei expozițiile sunt cu vânzare, dacă te ține buzunarul …


Pauza de vin și tartă tatin pe terasa La Bohème

 
Cum stai cu fața la biserica Saint-Pierre de Montmartre, întoarce-te la 180 de grade și dai cu ochii de terasa restaurantului La Bohème. Știu că ai obosit și ai vrea să savurezi un vin alb bun alături de un desert tipic franțuzesc. Garçon, să vină tartele și vinul!
23 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod