Ramadanul în Dubai

Ramadanul este a noua lună a calendarului islamic și se preconizează că va începe pe 22 martie și se va încheia pe 21 aprilie anul acesta.
 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Jumeirah Mosque 

În calendarul Gregorian, datele propriu-zise variază de la an la an, deoarece se stabilesc în funcție de calendarul lunar islamic. În fiecare an, Ramadanul marchează o perioadă de mare conștientizare spirituală și socială.  Este cea mai sfântă perioadă a anului pentru musulmanii din întreaga lume și comemorează momentul în care primele versete ale Sfântului Coran au fost revelate Profetului Mahomed (Pacea fie cu el). Prin urmare, această perioadă este respectată de musulmanii din întreaga lume, care petrec această lună sfântă postind, rugându-se, făcând acte de caritate și petrecând timpul cu cei dragi. 

CUM SE SĂRBĂTOREȘTE

 
O parte foarte importantă a Ramadanului este postul zilnic, credincioșii abținându-se de la orice fel de alimente și băuturi pe parcursul zilei. Postul zilnic începe cu o masă înainte de răsăritul soarelui, numită Suhoor; iar perioada de post se încheie cu masa Iftar, după ce apune soarele. 
 
Aceste mese sunt una dintre cele mai bune modalități de a sărbători Luna Sfântă alături de prieteni și familie. Mai mult, când ziua de post se încheie odată cu apusul soarelui, această sărbătoare este o ocazie plăcută pentru a mânca preparate delicioase și pentru socializare.
 
În timpul Ramadanului, se instalează o atmosferă spirituală, afacerile trec pe plan secund, iar relațiile de familie devin centrul preocupărilor oamenilor. Este o perioadă în care membrii familiei și prietenii se adună laolaltă și invită toți membrii comunității pentru a se bucura împreună de ospăț. De asemenea, este un moment oportun pentru cei care nu sunt musulmani să afle mai multe despre Islam, despre tradițiile sale și despre modul în care promovează empatia, compasiunea, caritatea și spiritualitatea.

Foto: Dubai Economy and Tourism / Ramadan în Dubai 

PROGRAM DE FUNCȚIONARE ÎN TIMPUL RAMADANULUI 

 
Deși, în mod tradițional, magazinele și restaurantele sunt închise ziua în timpul Ramadanului, Dubaiul este complet deschis, iar programul de funcționare a centrelor comerciale și restaurantelor este prelungit până după miezul nopții, pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să socializeze cu familiile și prietenii după postul zilnic. Turiștii care doresc să se bucure de faimoasele brunch-uri de weekend din Dubai sau să viziteze diferitele obiective turistice ale orașului vor putea face asta în continuare.

IFTAR TRADIȚIONAL: 

 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Address Beach Resort - IFTAR
 
Address Beach Resort oferă o gamă bogată de mâncăruri tradiționale arabe și preparate din gastronomia internațională, cu o varietate de antreuri, feluri principale și deserturi. Zona de luat masa este decorată somptuos în stil tradițional de Ramadan, creând o atmosferă caldă și primitoare pentru oaspeți. De asemenea, Iftar include stații de gătit live și o selecție de băuturi răcoritoare, cum ar fi sucuri proaspete și băuturi tradiționale de Ramadan. 

 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Dubai Opera Ramadan
 
Iftar la Opera din Dubai este o experiență culinară unică, care are loc într-unul dintre cele mai emblematice spații culturale din Dubai. Cadrul elegant al Operei din Dubai asigură un decor uimitor pentru Iftar, care include un bufet arab tradițional cu influențe moderne. Iftar la Dubai Opera include și divertisment live, cum ar fi spectacole de muzică și dansuri arabe tradiționale, creând o atmosferă festivă pentru oaspeți. Cu decorul său rafinat, mâncarea delicioasă și divertismentul plin de energie, Iftar la Opera din Dubai este un mod cu adevărat memorabil de a sărbători Ramadanul în Dubai.

Foto: Dubai Economy and Tourism / SMCCU
 
Vizitatorii care vor să afle mai multe despre tradițiile și obiceiurile din EAU pot vizita Centrul Sheikh Mohammed pentru Înțelegere Culturală (SMCCU), care a fost creat pentru a reduce decalajele de cunoștințe culturale și pentru a permite o mai bună înțelegere culturală. Situat în cartierul istoric Al Fahidi, vizitatorii centrului se pot bucura de o serie de activități, de la degustarea de preparate tradiționale până la discuții cu locuitorii despre viața locală.  În timpul Ramadanului, au loc sesiuni speciale de Iftar, unde vizitatorii pot experimenta cum este Ramadanul pentru localnici - inclusiv întreruperea postului cu curmale, un tur al moscheii în care gazdele SMCCU vor explica cum și de ce se roagă musulmanii, urmat de un Iftar la masă.  

DISTRACȚIE PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE 

 
 
Foto: Dubai Economy and Tourism / Dubai Mall

Târgul nocturn de Ramadan din Dubai este un eveniment anual popular care oferă experiențe unice culinare și de cumpărături în timpul lunii sfinte a Ramadanului. Târgul cuprinde o gamă largă de chioșcuri care vând fel de fel de produse, inclusiv haine, accesorii, decorațiuni pentru casă și cadouri tradiționale de Ramadan. De asemenea, vizitatorii se pot delecta cu mâncare delicioasă de la diverse standuri, cu o gamă largă de preparate din bucătăria arabă și internațională. De asemenea, târgul oferă și spectacole de divertisment live, cum ar fi spectacole de muzică și dansuri tradiționale, care sporesc atmosfera festivă. Târgul nocturn de Ramadan din Dubai este o ocazie excelentă pentru localnici și turiști deopotrivă de a experimenta cultura unică a Ramadanului în timp ce fac cumpărături și gustă preparate delicioase într-un mediu distractiv și plin de viață.

În timpul Ramadanului, centrele comerciale din Dubai oferă clienților o experiență de cumpărături unică. Majoritatea centrelor comerciale, inclusiv Dubai MallDubai Hills Mall și Mall of the Emirates, au program prelungit în timpul lunii sfinte, rămânând deschise până târziu. Astfel, clienții pot să se bucure de o experiență de cumpărături mai relaxată după ce își încheie postul. Centrele comerciale sunt decorate în stil tradițional de Ramadan, creând o atmosferă festivă pentru clienți. Zonele cu restaurante din centrele comerciale oferă o varietate de mâncăruri arabe tradiționale, precum și preparate din bucătăria internațională, oferindu-le clienților o gamă largă de opțiuni culinare. Pe lângă cumpărături și mâncare, centrele comerciale oferă și divertisment live, cum ar fi spectacole de muzică și dansuri tradiționale, care sporesc atmosfera de sărbătoare. 

ETICHETĂ DE RAMADAN PENTRU NON-MUSULMANI

 
Din respect pentru această perioadă profund spirituală pentru musulmanii din Dubai, turiștii care vizitează orașul în timpul Ramadanului pot respecta unele dintre regulile de etichetă de mai jos pentru a-și arăta considerația:
Fiți respectuoși în timpul Ramadanului, evitând să consumați alimente și băuturi dacă vă aflați în preajma unor persoane care țin post
Îmbrăcați-vă cu modestie în timpul orelor de post în locurile în care sunt oameni care postesc
Bucurați-vă din plin de serile din timpul Ramadanului, profitând de programul prelungit al mall-urilor, al serviciilor de transport și al atracțiilor turistice cheie.

EID AL FITR

 
Foto: Dubai Economy and Tourism/ Moschee in timpul rugăciunii 
 
După ce Ramadanul se încheie, festivalul Eid Al Fitr marchează sfârșitul Lunii Sfinte. Anul acesta, se preconizează că va cădea pe 21 aprilie 2023. Una dintre cele mai simple modalități de a intra în spiritul Eid-ului este de a le ura oamenilor din oraș „Eid Mubarak”, care se traduce prin „Eid binecuvântat”. Dincolo de asta, există numeroase oportunități de a lua parte la festivități și de a vă alătura comunității pentru a marca această importantă sărbătoare islamică. Familiile își încep, de obicei, ziua trezindu-se devreme pentru rugăciunile de dimineață în casă sau la o moschee din apropiere. Apoi urmează un festin la prânz alături de prieteni și familie pentru a reflecta asupra lunii de Ramadan proaspăt încheiate. De asemenea, se obișnuiește ca în această perioadă să se ofere cadouri în bani copiilor și să se facă donații pentru cei mai puțin norocoși. Deși majoritatea celor care sărbătoresc tind să petreacă cea mai mare parte a primei zile de Eid acasă, la prieteni sau la rude, Dubaiul prinde viață cu celebrări vibrante, activități încântătoare, spectacole de dans tradițional, muzică live și spectacole speciale în toate spațiile publice importante din oraș.
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod