Decor feeric și atmosferă de basm: 6 orașe de vizitat iarna în Europa

De la plimbările cu sania până la priveliștea piscurilor înzăpezite care îți taie respirația, izvoarele termale și târgurile de Crăciun, ai multe orașe de vizitat iarna în Europa dacă îți dorești un concediu special. Indiferent dacă ai la dispoziție o săptămână sau doar un weekend vei găsi activități pentru toate gusturile.
Iarna îmbracă haine diferite în Europa. În nord vei avea parte de multă zăpadă și săptămâni întregi fără strălucirea razelor soarelui, în timp ce în zona Mediteranei vei regăsi zilele însorite, iar în partea centrală te poți bucura de cafenelele confortabile, deliciile culinare și atmosfera feerică. Pasionații de călătorii au alcătuit o listă cu cele mai interesante orașe de vizitat iarna în Europa pentru ca tu să te poți organiza din timp și să ai amintiri frumoase din perioada sărbătorilor și din restul lunilor care compun sezonul rece.
Lunile de iarnă sunt ideale pentru a observa atmosfera din marile orașe în pragul sărbătorilor, pentru a te bucura de aerul curat, a avea un traseu variat și a evita cozile de la atracțiile populare în timpul verii. Vei putea explora totul în ritmul tău, poți interacționa cu localnicii și vei observa decorațiunile și peisajul deosebit.

 
Iată care sunt principalele orașe de vizitat iarna în Europa:

 
1. Rovaniemi, Finlanda

Această localitate este învăluită de multe povești legate de Crăciun, fiind „reședința” oficială a lui Moș Crăciun. Vei vedea reni, multă zăpadă, decorațiuni impresionante, Grota de la Cercul Arctic, precum și Muzeul Arktikum, care dă multe detalii despre stilul de viață din această zonă.
Nu rata întâlnirea cu Moș Crăciun, care este gratuită (deși acest lucru nu se aplică și fotografiilor).
Poți cumpăra suveniruri, te poți plimba cu sania trasă de reni, vei fi uimit de sculpturile în gheață, te poți caza chiar în Satul lui Moș Crăciun, există delicii culinare cu tema Crăciunului și mai nou sunt disponibile apartamente din sticlă sau din gheață.

 
2. Viena, Austria

Luna decembrie deschide și scena tradițional-romantică a Pieței de Crăciun din Viena. Te poți plimba ore în șir printre standurile cu decorațiuni și delicii tradiționale. Gustă din turta dulce, ia un pahar de vin și lasă-te cuprins de voia bună și de sunetul melodios al clopoțeilor.

 
3. Abisko, Suedia

Este punctul situat la latitudinea nordică maximă în care se poate ajunge cu trenul, fiind un loc ideal pentru cei care iubesc iarna geroasă. Soarele nu răsare timp de mai multe săptămâni în luna decembrie și ianuarie, dar tocmai lipsa luminii transformă acest loc într-o destinație impresionantă pentru a vedea Aurora Boreală.
De asemenea, poți practica schiul și poți merge cu sania trasă de câini.

 
4. Copenhaga, Danemarca

Dacă îți dorești o vacanță cu iz de basm trebuie neapărat să te îndrepți spre locul de unde provine Hans Christian Andersen. Relaxează-te în barurile și cafenelele din Copenhaga în timp ce vezi fulgii plutind afară. În inima orașului poți vizita Parcul Tivoli, care este decorat în stil romantic în perioada Crăciunului, cu luminițe multicolore care îți încălzesc sufletul. Nu uita să guști și o cană de glögg ca să-ți încălzești și corpul.

 
5. Budapesta, Ungaria

Este destinația perfectă pentru o vacanță în doi. Vei vedea foarte multe cupluri care patinează ținându-se de mână în timp ce inspiră aerul înghețat și se bucură de frumusețea peisajului de iarnă. Trebuie neapărat să mergi în Parcul Central Városligeti Műjégpálya pentru a patina în voie alături de jumătatea ta.
Dacă vă este puțin frig după aceea puteți merge la renumitele băi termale. După lăsarea serii vizitați unul dintre barurile amenajate artistic în clădirile abandonate. Nu veți uita această experiență suspendată parcă în alte vremuri.

 
6. Jasná, Slovacia

Îți oferă șansa de a schia în condiții excelente la prețuri acceptabile. De asemenea, costurile de cazare și cele pentru mâncare sunt rezonabile și vei remarca imediat cât de primitori sunt localnicii. Precis îți vei face prieteni noi în timp ce practici sportul care îți place. Jasná este una dintre cele mai apreciate stațiuni din Slovacia și îți oferă pante de schi lungi, marcate de copaci înzăpeziți, încadrați de piscurile Munților Tatra.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
5 Decembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod