Cumpărăturile de Crăciun? Scuza perfectă pentru o călătorie în Europa


 

4. Glühwein, castane și prăjituri aromate de Crăciun – în programul Christkindlmärkte din Viena


Austriecii își iubesc piețele de Crăciun, care sunt organizate încă de la jumătatea lunii noiembrie. Pentru vienezi, Crăciunul este mai curând o ocazie de socializare, perioadă în care se întâlnesc la târguri pentru a bea Glühwein și a mânca prăjituri aromate și castane. Unele dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun vieneze – tradiție care datează din secolul XIII în capitala austriacă – sunt în Rathausplatz și Schönbrunn Palace, alături de Altwiener Christkindlmarkt, care oferă o atmosferă cu conotații artistice și are standuri unde se comercializează produse realizate manual.
Pentru cei tentați de târgurile de Crăciun cu tradiție istorică, Viena se află la doar un zbor distanță.


5. Și Cracovia te așteaptă la târgul de Crăciun


Târgul de Crăciun este un element normal pentru sezonul festiv de iarnă din Cracovia, începe în ultima săptămână din noiembrie și durează cel puțin până pe 26 decembrie. Târgul, care are loc în piața central Rynek Glowny din districtul vechi al Cracoviei, reunește o multitudine de chișcuri de lemn care vând o varietate de decorațiuni de Crăciun, cadouri, jucării, dulciuri și produse alimentare.

Experiența de shopping este completată de degustări delicioase care includ preparate calde și vin fiert la acestea se adaugă spectacole gratuite, oferite de coruri de copii și diverși artiști.
Dintre produsele care pot fi achiziționate la târgul din Cracovia fac parte produse realizate  manual, precum globuri tradiționale realizate din sticlă și apoi pictate – un produs traditional polonez -, oale de lut, fețe de masă brodate, produse realizate din metal, sculpture din lemn sau picturi pe sticlă. Pe lista de cadouri poate fi adăugată și turta dulce tradițională, realizată sub formă de inimă și ornată cu diverse glazuri colorate.

Cei tentați de această destinație pentru cumpărăturile destinate sărbătorilor de iarnă pot ajunge în orașul polonez cu avionul, cu zbor direct pe ruta București – Cracovia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod