Cum arată cel mai mic hotel din lume. Povestea lui e fascinantă

Dacă îți plac căsuțele de păpuși și cele inspirate parcă din basme, atunci acest hotel va fi cu siguranță pe gustul tău.
Îngrămădit între alte două clădiri mult mai mari, micuțul hotel din Amberg, Germania, este destinația perfectă pentru o vacanță romantică în doi.

Cu o fațadă vopsită într-o nuanță de roșu bordeaux, Eh'häusl Hotel măsoară numai 2,4 metri lățime și are o suprafață totală de 53 de metri pătrați, ceea ce îl face cel mai mic hotel din lume, înscris în Cartea Recordurilor.

Mini-hotelul include un foaier, un living, o zonă de relaxare lângă șemineu, o baie și un dormitor.
Poate caza maximum două persoane, dar acesta nu este singurul motiv pentru care cel mai mic hotel din lume este o destinație ideală de vacanță pentru cupluri.

Povestea lui este una foarte interesantă și romantică. Se pare că Eh'häusl înseamnă de fapt "casa de nuntă". În anul 1728, atunci când a fost construit, consiliul local al orașului le cerea cuplurilor care intenționau să se căsătorească să aducă dovada că dețin o proprietate. Pentru a-i ajuta pe tinerii îndrăgostiți să aducă certificatul necesar căsătoriei, un cetățean ingenios a venit cu ideea de a pune un acoperiș și pereți în spațiul dintre două case.
Ideea a funcționat, astfel că Eh'häusl a fost vândută de nenumărate ori tinerilor care doreau să se căsătorească și care erau nevoiți să aducă dovezi că dețin o proprietate.

Tradiția aceasta s-a stins de-a lungul timpului, iar în 2008 Eh'häusl a fost complet renovat și redecorat astfel încât să devină un hotel cochet și deosebit. Hotelul poate fi închiriat pentru 240 de euro pe zi.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod