Cele mai instagramabile locuri din București

Bucureștiul și-a câștigat renumele de „Micul Paris” undeva la jurul anilor 1900 datorită culturii franceze de la vremea respectivă care ajunsese și pe teritoriul țării noastre. Capitala și-a mai pierdut din strălucirea de odinioară, însă are în continuare locuri pe care oamenii le caută pentru... fotografii.

Cu siguranță, fiecare bucureștean ale locurile sale preferate pentru cele mai frumoase cadre, în special pentru a fi postate pe rețelele de socialziare. Și pentru că suntem diferiți, topul celor mai instagramabile locuri din București diferă de la un om la altul, așadar cel de față este unul pur orientativ.

Astăzi vă propun o călătorie pe care nu trebuie să o ratați, mai ales după perioada de două luni în care toată lumea a stat acasă. Pentru că avem libertatea de a ne mișca fără a completa o hârtie care să justifice motivul deplasării este momentul să redescoperim orașul în care trăim.

  • Cele mai instagramabile locuri din Micul Paris

 

Strada Arthur Verona


Foto: Instagram/chanel_hardcastle

Probabil cea mai frumoasă și mai colorată stradă din Capitală rămâne Arthur Verona care are toți pereții pictați de artiști stradali și de-o parte și de alta.

Și unde mai pui că este chiar în buricul orașului, lângă Facultatea de Arte. Este o străduță muzeu pe care nu trebuie să o ratezi în traseul tău pietonal, spre exemplu, într-o zi de duminică.

Grădina Botanică

 
Foto: Instagram/corina.maria

Ador locul acesta pentru liniștea pe care o oferă, dar și pentru multitudinea de flori și plante care conferă o atmosferă și mai plăcută. Și unde mai pui că poți lua un prânz pe cinste la marginea micului lac din interior. Înainte de a pleca la durm trebuie să știi că se achită o mică taxă de intrare.

 

Cărturești Carusel

Foto: Instagram/lianaalexandra


Pentru iubitorii de cărți și aventură am pus pe listă Cărturești Carusel, o clădire muzeu prin care să te pierzi în lumea pe care nu ai descoperit-o până acum fie că este vorba de cărți, muzică sau filme de artă.

Cu siguranță, fotografiile tale vor arăta de milioane.

Muzeul Satului

Ideal de vizitat primăvara când înfloresc copacii și se aude zumzetul gâzelor. Sincer, eu prefer să merg aici iarna pentru că-mi amintește de copilărie. Și dacă tot ajungi în zonă, nu uita să te tragi în poză lângă Arcul de Triumf sau în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău și uite așa ai mai bifat două locații perfecte pentru fotografii.

 

Linea Closer to the Moon


Foto: Instagram/sofiasalvi

Și pentru că în toate această alergătură probabil ți se va face și foame te sfătuiesc să ajungi la Linea Closer to the Moon, de pe strada Lipscani, nr. 17. Mesele sunt amenajate sub formă de igloo, iar peisajul îți taie respirația. Cert este că te vei simți mult mai aproape de cer!

 

Calea Victoriei


Calea Victoriei arată fabulos indiferent de anotimp și unde mai pui că la tot pasul vezi câte un obiectiv turistic important pe care trebuie neapărat să-l imortalizezi în fotografiile tale.

Muzeul Național de Istorie a României, Biserica Doamnei, Sediul central CEC, Cercul Militar Național, Casa Capșa, Teatrul Oden sau Atenul Român sunt doar câteva dintre clădirile istorice pe care nu trebuie să le omiți.

 

Parcul Carol și celebra Casă Bosiana


Parcul Carol și celebra Casă Bosiana care i-a aparținut însuși lui Alexandru Ioan Cuza. În prezent clădirea ascunsă prin crengile copacilor adăpostește biblioteca Institutului Astronomic al Academiei Române.

 

Fântâna George Grigorie Cantacuzino


Foto: Instagram/pierdutiinvacanta

Și dacă ajungi în Carol nu uita să cauți Fântâna George Grigorie Cantacuzino, un monument neoclasic construit în anul 1870.

 

Blocul Hong Kong


Foto: Instagram/gloriacretu


Blocul Hong Kong, aflat pe strada Vasile Conta, nr. 3-4, devenit celebru după ce Delia și Macanache au filmat un videoclip aici.

Scările din fața clădirii au văzut de-a lungul timpului mulți oameni care s-au fotografiat.

 

Muzeele


Muzeele sunt cele mai frumoase și mai interesante locuri pe care le poți vizita. Pe lângă imaginile spectaculoase pe care vei reuși să le capturezi, vei învăța și foarte multe lecții din istorie sau artă. Pune pe listă Palatul Șutu, Casa Oamenilor de Știință, Palatul Kretzulescu, Casa Ceaușescu sau Biserica Kretzulescu.

Ce zici, te-am convins să ieși din casă pentru a vizita Micul Paris? Care este primul loc pe care-l vei imortaliza pentru eternitate?

Are 29 de ani și e mama a doi copii năzdrăvani, care nu o lasă deloc să respire. Îi place să-și petreacă timpul liber citind, în special romane polițiste și de aventură, adoră să se plimbe în natură și i-ar plăcea să scrie o carte. Deocamdată, o puteți citi aici.
Are 29 de ani și e mama a doi copii năzdrăvani, care nu o lasă deloc să respire. Îi place să-și petreacă timpul liber citind, în special romane polițiste și de aventură, adoră să se plimbe în natură și i-ar plăcea să scrie o carte. Deocamdată, o puteți citi aici.
21 Mai 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod