Cele mai frumoase atracții turistice în Malta

Înconjurată de apele albastre ale Mediteranei, Malta te fascinează datorită influențelor nord-africane, a limbii create printr-o combinație între arabă și italiană și a legendei cavalerilor maltezi. Descoperă cele mai frumoase atracții turistice în Malta, un loc scăldat de razele soarelui, cu porturi liniștite și peisaje unice.
Indiferent dacă îți dorești o vacanță relaxantă sau multe activități interesante, cele mai frumoase atracții turistice în Malta îți oferă o varietate de culori, petreceri, evenimente culturale, restaurante sau locuri istorice care te vor cuceri. Vremea din Malta este ideală pentru excursii de primăvară sau toamnă, iar în lunile calde de vară toate satele de pescari organizează festivaluri religioase și concerte în aer liber.

 
Iată care sunt cele mai frumoase atracții turistice în Malta:

 
1. Valletta: capitala elegantă a Maltei

Velletta este un port important și întregul oraș reprezintă o mărturie a nobleții cavalerilor de Malta. Acești cavaleri au fost nobili englezi care au primit Insulele Malteze din partea regelui Spaniei în 1530 și au creat o capitală care poate concura prin eleganță și rafinament cu orice oraș din Europa. Nu este deloc complicat să explorezi orașul pentru că are o organizare clară, bazată pe o planificare riguroasă.
În inima orașului se regăsește Catedrala Sf. Ioan, care a fost construită în secolul al XVI-lea și are un decor impresionant. Aproape de catedrală vei regăsi Palatul Ordinului de Malta unde poți admira picturi și armuri care spun povestea victoriilor obținute de cavalerii legendari.

 
2. Gozo: insula cu peisaj idilic

Cu plaje curate, nisip fin, orașe liniștite și ape transparente, insula Gozo este locul perfect pentru o vacanță care alungă stresul. Aici poți vizita orașul fortificat Victoria, stațiunea Marsalforn și cel mai important sit arheologic din Malta, Templele Ggantija, care datează din anul 3500 î.Hr.
Bucură-te de evadarea din peisajul cotidian, uită de traficul de mașini și admiră fermele, dealurile și văile care completează un model armonios care te conduce spre malul mării. Nu rata Plaja Ramla, care este renumită pentru apele liniștite, foarte potrivite pentru vacanțele în familie. Vei regăsi biserici în stil baroc chiar și în cele mai mici orașe de pe insulă și merită să arunci o privire în interiorul grandios.

 
3. Orașul medieval Mdina

Mdina îți oferă o rută spre o atmosferă de basm și te va încânta cu atmosfera istorică. De îndată ce treci de poarta principală vei avea senzația că te-ai întors în timp, iar plimbările pe străzile fără mașini, presărate cu diferite clădiri și monumente îți vor rămâne întipărite în minte.
Acest oraș se află sub protecția UNESCO și cel mai important monument este Catedrala Sf. Paul, o clădire impunătoare în stil baroc realizată de arhitectul maltez Lorenzo Gafa. Sanctuarul magnific conține sculpturi, coloane de marmură, un dom impresionant, picturi pe tavan, opere de artă realizate de Mattia Preti și o icoană a Fecioarei Maria care datează din secolul al XII-lea. Nu rata nici Palazzo Vilhena, unde poți examina expoziții geologice sau Palazzo Falson, unde vei putea admira covoare orientale și o colecție unică de monede antice.

 
4. Rabat, orașul istoric din Malta

Se află în apropierea orașului Mdina, iar turiștii le pot vizita de obicei în aceeași zi. În limba malteză „rabat” înseamnă „suburbie”. Este un oraș mai puțin aglomerat, dar conține atracții istorice esențiale. Casa Bernard este o clădire din secolul al XVI-lea care a aparținut nobililor maltezi și este deschisă pentru vizite în timpul săptămânii. Biserica Sf.
Paul, care datează din secolul al XVII-lea, se află deasupra catacombelor, unde Sf. Paul și-a găsit refugiul cât timp s-a aflat în Malta. Lângă biserică vei regăsi Muzeul Wignacourt, unde vei putea observa o colecție spectaculoasă de artefacte romane, iar Mănăstirea Sf. Dominic este o destinație importantă de pelerinaj pentru că în interiorul ei se afă o statuie a Fecioarei Maria despre care se crede că înfăptuiește miracole.

 
5. Laguna Albastră de pe Insula Comino: piscina oferită de natură

Cu o atmosferă tropicală, Laguna Albastră te întâmpină cu ape transparente de culoarea turcoazului care se întâlnesc cu plaja de nisip fin și alb. Laguna dă impresia unei piscine mirifice pentru că apele sunt liniștite și nu sunt valuri, fiind foarte sigură pentru copii. Este o locație deosebită pentru înot, scufundări, plimbări cu barca sau excursii în natură.

 
6. Grota Albastră: o priveliște care îți taie respirația

Pentru a ajunge la Grota Albastră trebuie să parcurgi un drum cu multe curbe, iar priveliștea care te așteaptă la destinație îți va rămâne în minte mult timp. Peștera îți inspiră liniște și pace, iar apa se transformă într-un albastru hipnotic sub razele soarelui.
Legendele spun că în  Grota Albastră trăiau sirenele care îi atrăgeau pe marinari, iar farmecul locației este inconfundabil. Poți vizita Grota Albastră într-un tur cu barca, fiind ideal să ajungi înainte de ora 14 pentru a remarca strălucirea feerică a apelor albastre.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
7 Noiembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod