Cele mai bune 6 locuri din lume de unde poți vedea Aurora Boreală

Natura se pricepe de minune să creeze spectacole impresionante. Iar unul dintre ele este Aurora Boreală, cunoscută și ca Luminile Nordului.
Valurile colorate în nuanțe de verde, turcoaz, galben, violet sau purpuriu sunt create pe cer de particulele solare care se lovesc de câmpul magnetic al pământului. Acestea sunt vizibile în emisfera nordică și uneori chiar și în zone aflate mai la sud. În emisfera sudică natura creează un spectacol asemănător, care poartă numele de Aurora Australă.

Deși sunt prezente tot timpul anului, cea mai bună perioadă pentru a putea observa aurora boreală este cuprinsă între lunile septembrie și martie. Iată șase locuri din lume unde poți admira spectacolul creat de Luminile Nordului:





Kakslauttanen, Finland

În zona finlandeză a Laponiei, sezonul aurorei durează opt luni întregi, din august și până în aprilie. Iar cel mai interesant loc de unde poți observa spectacolul luminilor de pe cer este Kakslauttanen Arctic Resort, care îți oferă posibilitatea de a avea propriul igloo din sticlă, dotat cu saună și un șemineu.




Jukkasjärvi, Kiruna, Suedia

Pentru populația indigenă Sami din nordul Scandinaviei, Aurora Boreală reprezintă energia transformată în lumină de către sufletele strămoșilor. Poți admira impresionantul joc de culori de pe cer din satul Jukkasjärvi, unde te poți caza într-un hotel de gheață.
Oaspeții primesc saci de dormit și piei călduroase de ren pentru a se proteja de frig.



Yellowknife, Canada 

Deși Luminile Nordului sunt imprevizibile și nimeni nu îți poate garanta că le vei putea vedea, cei din Aurora Village, Canada, sunt gata să bage mână în foc că în trei nopți petrecute la "vânătoare" de lumini ai șanse de 95% de a vedea Aurora Boreală cel puțin o dată. Poți sta în cabane din lemn sau în corturi încălzite așteptând apariția spectacolului de pe cer.




Parcul Național Cairngorms, Scoția

Marea Britanie nu este tocmai faimoasă pentru cerul limpede, dar dacă ai noroc, poți vedea Aurora Boreală într-unul dintre cele mai mari parcuri naționale din această țară. Cairngorms National Park din Scoția este un loc de poveste, unde poți campa sau te poți caza în hoteluri sau cabane.
Iar dacă Luminile Nordului nu se lasă descoperite, îți poți ocupa timpul vizitând castelele vechi de sute de ani și admirând peisajele spectaculoase.



Akureyri, Islanda

Întreaga Islandă este destinația perfectă pentru observarea Aurorei Boreale, dar pentru o experiență cu adevărat magică trebuie să mergi în zona de nord a insulei, acolo unde vei întâlni peisaje uimitoare, cascade și izvoare termale. Akureyri este al doilea cel mai populat oraș din Islanda și în același timp destinația ideală pentru a admira Luminile Nordului.




Fairbanks, Alaska, Statele Unite

Situat la 150 de mile sud de Cercul Polar, Fairbanks este unul dintre cele mai accesibile locuri de unde poate fi admirată Aurora Boreală în Alaska, datorită aeroportului internațional aflat în această localitate și a numărului mare de hoteluri. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
5 Decembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod