Activitati de cuplu in Praga

Activități de cuplu în Praga: cum să organizezi un sejur romantic în acest oraș magic

Praga este o alegere ideală pentru o vacanță romantică. Arhitectura gotică, farmecul medieval și străzile cu piatră cubică par desprinse din poveștile fraților Grimm. Plimbă-te cu jumătatea ta prin piațetele care evocă alte vremuri, poposiți pe un pod cu design dantelat și lăsați-vă fascinați de toate celelalte activități de cuplu pe care le puteți realiza în acest oraș cu o istorie și o cultură unice.
Indiferent dacă preferați să mergeți în Praga în timpul verii pentru a avea parte din plin de razele soarelui sau vreți să experimentați atmosfera magică a toamnei și a iernii, orașul oferă activități de cuplu variate, care se vor potrivi cu personalitățile și stilul vostru. Nu trebuie neapărat să preluați mentalitatea unui ghid turistic și să încercați să vizitați locurile aglomerate care atrag majoritatea vizitatorilor, ci este esențial să vă creați un traseu care favorizează visarea, clipele romantice și amintirile speciale.

 
Iată ce activități de cuplu vor transforma o vacanță în Praga într-un sejur de poveste:

 
1. Lăsați un lacăt al iubirii pe podul din Malá Strana

Fiecare cuplu care merge într-o escapadă romantică în Praga trebuie neapărat să exploreze străduțele înguste cu piatră cubică din Malá Strana și să meargă pe Podul Îndrăgostiților. Este vorba despre un pod mic, dar cu o semnificație cu totul aparte pentru că sute de cupluri de îndrăgostiți și-au pecetluit iubirea legând un lacăt cu un mesaj despre ei.
Tu și jumătatea ta puteți lăsa un mesaj care va purta dragostea voastră spre eternitate.

 
2. Cumpărați o bijuterie în stil bohemian cu granat roșu

Cel mai bun mod de a-ți aminti de tot ce ai trăit în Praga este să cumperi un suvenir pentru acasă, dar în niciun caz nu trebuie să te limitezi la un magnet de frigider. Alege o bijuterie din granat de Cehia, de o culoare roșu sângeriu. Veți găsi numeroase magazine care oferă aceste bijuterii și puteți alege un simbol care vă aduce noroc.
 
Raul Vltava Praga 

 
3. Mergeți într-o croazieră pe râul Vltava

O croazieră reprezintă modalitatea romantică de a vedea orașul și peisajul minunat în care este încadrat, în timp ce vă aflați pe apele cu străluciri de basm. Râul Vltava este cel mai lung din Cehia, iar în timpul croazierei pe apele care oglindesc cerul veți putea observa în voie arhitectura gotică și podurile ornate cu detalii fascinante. Majoritatea croazierelor au ca punct de plecare Podul Carol, iar primele priveliști care vă vor întâmpina vor fi cele din Orașul Vechi, Malá Strana și Castelul din Praga. 

 
4.
Faceți un tur al Orașului Vechi într-o caleașcă

Vă puteți simți ca un prinț și o prințesă timp de câteva ore dacă alegeți un tur într-o caleașcă elegantă trasă de cai. Relaxați-vă în timp ce vizitiul vă spune povestea atracțiilor și a peisajelor pe care le veți întâlni pe drum. Nu veți uita prea curând această experiență.

 
5. Vizitați podgoriile din Viniční altán

La 40 de minute de mers de centrul Orașului Vechi sau după un scurt drum cu taxiul veți ajunge în Viniční altán, o grădină uimitoare în aer liber. Este locul perfect pentru a savura un pahar de vin și a vă bucura de tot ce vă înconjoară. Puteți testa varietățile locale de vin alb sau roșu, iar priveliștea spre podgoriile din apropiere și Valea Nusle vă va impresiona. De asemenea, puteți realiza un tur privat al podgoriilor într-o mașină elegantă.
 
Parcul Petrin Praga 

 
6. Plimbați-vă în Parcul Petřín

Aflat la o distanță redusă de centrul Malá Strana, Parcul Petřín vă va uimi cu decorul fascinant în timpul unei plimbări romantice.
Bucurați-vă de parfumul trandafirilor, parcurgeți labirintul din parc și mergeți neapărat la statuia lui Karel Hynek Mácha, supranumit „poetul iubirii”. Se spune că toate cuplurile care se sărută în fața statuii vor rămâne împreună pentru totdeauna, deci va merita să urcați tot dealul pentru a ajunge acolo.

 
7. O cină la lumina lumânărilor cu delicii din bucătăria cehă

De la terasele de pe malul râului până la restaurantele elegante din Orașul Vechi, Praga oferă multe opțiuni pentru cine romantice în cuplu, când lumina lumânărilor creează o atmosferă cu totul specială. Dacă vă place carnea de vânat puteți merge la „U Modré kachničky”, dacă vreți să vă răsfățați cu o priveliște incredibilă luați cina la terasa „U Zlate studne”, iar dacă vă atrage o cină într-o atmosferă de lux alegeți restaurantul „Grand Cru”.
 
Vysehrad Praga 

 
8. Vizitați poeții din Vyšehrad

Pe domeniul castelului Vyšehrad se regăsește și cimitirul cu același nume, unde se află locul de odihnă al multor poeți celebri.
După cum la Paris vizitatorii merg să vadă Père-Lachaise, la fel și Vyšehrad atrage pașii celor care vor să-și amintească de artiști, muzicieni sau poeți cum au fost Jan Neruda și Karel Hynek Mácha. Majoritatea pietrelor funerare sunt gravate cu versuri unice, care vor cauza o impresie puternică.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
2 Februarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod