6 activități interesante pe care trebuie să le încerci în Fiji

Dacă ți-ai planificat să mergi în Fiji este esențial să știi care sunt cele mai captivante lucruri pe care le poți încerca. Folosește ghidul realizat de experți pentru a te orienta în cadrul celor 300 de insule și a te întoarce cu amintiri speciale.
Între iunie și august foarte mulți turiști călătoresc spre Fiji, la fel ca și de Crăciun sau de Anul Nou. În restul lunilor te poți bucura de decorul feeric și relaxant, fără să ai parte de aglomerație. Este ideal să alegi lunile din afara sezonului dacă îți dorești să explorezi în tihnă, alături de prieteni, familie sau jumătatea ta. Pentru a te ajuta să valorifici fiecare moment petrecut în vacanță experții în călătorii au realizat o listă cu activitățile asupra cărora ar trebui să-ți centrezi atenția.

 
Iată ce lucruri nu trebuie să ratezi când ești în Fiji:

 
1. Explorează Nadi

Nadi se află pe cea mai mare insulă din Fiji, Viti Levu. Este legătura principală pentru transport, fiind locul unde ajung toate zborurile care au destinația Fiji. În mod logic va fi prima ta oprire din această călătorie.
Nadi îți oferă opțiuni utile pentru începutul vacanței tale, așa că este indicat să petreci câteva zile aici. 
Nu rata Grădina Uriașului Adormit dacă vrei să vezi splendidele orhidee tropicale. Această grădină a fost realizată la inițiativa actorului Richard Burr, în 1977. Chiar dacă inițial a dorit ca grădina să adăpostească doar colecția sa privată de orhidee, acest loc a devenit ulterior foarte popular pentru turiști. 
Dacă vrei să guști deliciile culinare locale îndreaptă-te spre Piața Lautoka. Vei putea vedea ce consumă localnicii și totul se va prepara pe loc, în fața ta. De asemenea, piața de pește care se află lângă chei este un alt loc important pentru a gusta preparate apetisante. Pentru cei cu spirit de aventură există tiroliana din Nadi. Cu ajutorul ei vei trece peste păduri și izvoare, fiind o opțiune ideală pentru a observa multe detalii pe care nu le-ai remarca mergând pe jos.

 
2. Mergi la Muzeul din Fiji

Se află în Suva, capitala Fiji și detaliază istoria și cultura celor 300 de insule care compun arhipelagul. Printre obiectele de interes vei observa și o canoe uriașă, numită Ratu Finau.
Are peste 13m lungime și include și o punte. Are un design unic și este ultima canoe de acest tip realizată în Fiji, în 1913. Vei vedea și expoziții dedicate primilor muncitori indieni, precum și opere de artă realizate de artiștii din Fiji.

 
3. Mergi în expediție pe „Insula Grădină”

Unul dintre cele mai importante motive pentru a vizita Fiji este descoperirea naturii fascinante, iar insula Taveuni, supranumită „Insula Grădină”, te va fascina prin tonurile de verde și cascadele care te întâmpină la tot pasul. Nu rata Cascada Tavoro pentru o priveliște deosebită și mergi în Parcul Național Bouma pentru a observa în detaliu vegetația. Poți alege un ghid turistic sau poți merge pe cont propriu, iar unele stațiuni din apropiere oferă inclusiv servicii de transport spre Bouma.

 
4. Mergi la o ceremonie în care se bea kava

Băutul kava este o parte din moștenirea culturală din Fiji. Kava este un sedativ cu efect blând care se folosește în cadrul tuturor ceremoniilor din arhipelag.
Deși poți participa la aceste ceremonii în orice sat din Fiji, va fi mult mai interesant să alegi o destinație aparte. Pe Insula Țestoaselor se organizează o ceremonie kava în fiecare miercuri. Nu trebuie neapărat să bei și tu, dar va fi plăcut să observi tradițiile și ritualurile practicate.

 
5. Vizitează Templul Sri Siva Subramaniya Swami

Este localizat în Nadi și reprezintă esența culturii și istoriei insulelor din jurul tău. Este unic nu numai datorită dimensiunilor impresionante, ci și pentru că a fost realizat în stilul arhitectural dravidian.

 
6. Mergi în Parcul de Aventuri Kula

Este o opțiune utilă dacă ai venit în vacanță alături de copii, dar și dacă vrei pur și simplu să vezi lucruri interesante. Poți face fotografii cu iguane sau șerpi și vei putea hrăni broaștele țestoase.
Există multe tobogane, precum și piscine create special pentru copii. Nu rata nici trenulețul Kula Krazy Canopy Flier. Indiferent cât de mare este familia ta sau grupul de prieteni cu care ai venit nimeni nu se va plictisi.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
13 Septembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod