Arta de a îmbătrâni frumos: Helen Mirren, de la adolescenţă la 69 de ani, fără machiaj

Dosar Eva. Actriţa britanică nu s-a considerat niciodată o frumuseţe răpitoare, dar a ştiut să-şi preţuiască aspectul natural.

Dacă Helen Mirren primeşte, la 69 de ani, un contract de imagine de la gigantul industriei cosmetice, L'Oreal, înseamnă că frumuseţea nu piere după 20, 30 sau 40 de ani. Niciodată, recunoştea vedeta în 2014, nu s-a simţit o femeie fatală, dar a avut grijă să-şi păstreze un aspect îngrijit, iar asta a fost suficient pentru a-şi clădi o carieră solidă în cinematografie.

În octombrie anul trecut, Helen Mirren a devenit noua imagine a companiei de produse cosmetice L'Oreal, alăturându-se unor vedete mult mai tinere care colaborează cu acest brand important, printre care actriţele Lara Stone, Blake Lively, Eva Longoria şi cântăreaţa Cheryl Fernandez-Versini.

Este primul contract încheiat de Mirren cu o companie de produse cosmetice, iar vedeta britanică a explicat că a luat această decizie pentru a le încuraja pe femeile din lumea întreagă să-şi exploateze la maximum aspectul natural. "Nu sunt o frumuseţe răpitoare, niciodată nu am fost, dar am avut întotdeauna un aspect OK şi intenţionez să mi-l păstrez.

Întotdeauna mi-a plăcut brandul L'Oreal Paris şi sper că decizia mea le va inspira pe celelalte femei din lume, să le dea o mai mare încredere în ele însele şi să îşi exploateze la maximum aspectul natural. Fiecare dintre noi merită acest lucru!", a declarat vedeta.

Ea a dezvăluit, într-un interviu recent, că nu are o "rutină" zilnică în ceea ce priveşte utilizarea produselor cosmetice, dar îi place să experimenteze lucruri noi. "Nu prea ştiu ce înseamnă o «rutină» în privinţa produselor cosmetice. Însă îmi plac aceste produse şi întotdeauna mi-a plăcut să încerc produse noi. Mă machiez în fiecare zi. E foarte adevărat, cu cât înaintezi în vârstă, cu atât trebuie să porţi mai puţin machiaj", a declarat Helen Mirren.

În ciuda faptului că deţine o avere impresionantă, Helen Mirren, care este căsătorită cu regizorul Taylor Hackford, spune că obişnuieşte să se tundă singură şi să cumpere produse cosmetice aflate la reduceri.

Actriţa, recompensată în 2007 cu premiul Oscar pentru rolul din "Regina/ The Queen", s-a căsătorit cu regizorul Taylor Hackford în 1997, la 12 ani după ce s-au cunoscut pe platoul de filmare a peliculei "Nopţi albe/ White Nights", realizată de acesta.
De-a lungul unei bogate cariere în film, teatru şi televiziune, ea a primit numeroase distincţii importante, inclusiv câteva premii Emmy şi BAFTA. Mirren a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din "The Madness of King George", "Gosford Park" şi "The Last Station". Helen Mirren a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2003.

În februarie, actriţa britanică Helen Mirren a fost recompensată cu cea mai înaltă distincţie - Fellowship - la gala de decernare a premiilor acordate de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), în semn de recunoaştere pentru contribuţia ei extraordinară adusă industriei cinematografice.

Într-o excelentă trecere în revistă, cotidianul britanic Daily Mail punctează principalele borne din viaţa actriţei britanice, surprinzând modul în care ea s-a schimbat de-a lungul anilor, de la anii copilăriei şi ai adolescenţei până la apropierea de borna celor 70 de ani.

 

Foto: Hepta, Daily Mail

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ecaterina pe 22 Iun 2015, 18:42
    Helen Mirren

    de la adolescenţă la 69 de ani, fără machiaj... cine era fara machiaj???

    0
    1

  • vax albina pe 22 Iun 2015, 15:01
    arta pe bani

    deci, cand ai bani e mai simplu sa faci arta ... picturi adevarate cu cosmeticele cele mai scumpe pe fata ta... desi tanti din imagine e chiar urata si enervanta, indiferent de machiaj, iar in tinerete nu se remarca cu cine stie ce frumusete

    1
    3

  • Vax pe 22 Iun 2015, 12:09
    Ha, ha, mai revizuiti titlul!

    Ha, ha, mai revizuiti titlul, care ""fara machiaj"?! Poate in adolescenta, caci in poza de la 69 de ani (daca o fi de-atunci) are stratul de 1 mm, se vede din diferenta dintre culoarea fetei si cea a gatului si a decolteului!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod