Maria Sharapova: "Nu urmez diete"

Cuvantul "dieta" nu exista in vocabularul frumoase tenismene, Maria Sharapova. Maria face parte din frumoasele sportive care nu sunt nevoite sa renunte la micile capricii culinare pentru a se pastra in forma.
"Nimic nu ma face mai fericita decat o masa copioasa. Nu urmez diete niciodata, pentru ca am nevoie de forta," povesteste tenismena.

Maria are parte de 3 mese pe zi, care-i asigura cantitatea de proteine si carbohidrati necesara, iar gustarile sunt formate din fructe proaspete si bucati de sunca sau alte surse de proteine. "Nu ma abtin de la nimic. Daca cineva imi interzice ceva, atunci imi doresc si mai mult acel ceva. Daca imi doresc o prajitura, de exemplu, atunci o am."
 

Antrenamente, antrenamente, antrenamente...

Chiar daca faci parte dintre vedetele tenisului sau practici sportul doar din placere, adevarul este ca antrenamentele fac diferenta.
"Nu-mi place foarte mult sa ma antrenez, pentru este obositor sa faci acelasi lucru zilnic. Dar stiu ca jocul meu necesita multe imbunatatiri, iar antrenamentele ma vor ajuta sa devin cea mai buna."

Cand nu participa la competitii, Maria merge pe teren 6 zile pe saptamana, 3 ore si jumatate pe zi. Inainte de meci, o simpla incalzire de o jumatate de ora, face minuni pentru aceasta.


Cursuri de salsa

Tenisul, practicat zilnic, poate deveni plictisitor, asa ca Maria incearca sa diversifice activitatile de fiecare data cand are ocazia.
"Imi place sa merg cu bicicleta si sa practic yoga. Acum, insa, activitatea mea preferata este un nou curs video de salsa."

Programul, al carui autor este J. Marcos de la "Sports Club LA" in Miami, este o combinatie de dans si fitness si se concentreaza pe lucrarea abdomenului. "Ador aceste cursuri. Sunt foarte energice si distractive."

Maria isi cunoaste foarte bine nevoile corpului si stie cand are nevoie de pauza. "De obicei sunt foarte energica, dar stiu cand trebuie sa opresc si incerc sa nu-mi depasesc limitele." La inceputul anului, aceasta a suferit un mic accident la umar si a fost nevoita sa ia o pauza de 10 saptamani.

"Daca imi simt corpul obosit, il las sa se odihneasca si sa-si recapete fortele." Metodele preferate de relaxare ale sportivei sunt masajele, plimbarile pe plaja si cumparaturile.
"Ador sa cumpar haine si bijuterii."
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anna pe 6 Sep 2007, 00:17
    Maria

    C'mon Maria ! Sunt sigura ca-ti vei reveni . C'mon girl. I want a sexyback !haha

    0
    0

  • anonim pe 3 Sep 2007, 14:41
    sharapova!

    sharapova este ce mai buna tenismena si cea mai frumosa femeie sportiva din lume...imi place f mult de ea...si o admir pt. fel el de a fi...as dori sa publicati amanunte despre meciul de la us open...mare pacat ca a pierdut..oricum ramane cea ami buna tenisemena din lume...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod