Beneficiile masajului cu uleiuri esentiale

Ti se intampla de multe ori sa te simti tensionata si incordata, in special dupa o zi de lucru "sedentara", la birou. Si daca pentru o serie de exercitii fizice sau o plimbare prin parc nu te simti...

Ti se intampla de multe ori sa te simti tensionata si incordata, in special dupa o zi de lucru "sedentara", la birou. Si daca pentru o serie de exercitii fizice sau o plimbare prin parc nu te simti suficient de energica, ce ai spune de un masaj relaxant al corpului cu uleiuri esentiale?

Utilizarea aromoterapiei ca "supliment" al masajului conduce la optimizarea efectelor benefice pe care acesta le are asupra organismului tau. In functie de efectul pe care doresti sa il obtii - de calmare, energizare, relaxare sau afrodiziac - pielea ta absoarbe uleiul cu care este unsa si contribuie la modificarea starii de spirit, in acord cu miscarile dibace ale maseurului. Astfel, daca doresti sa ai mai multa energie pentru o anumita activitate, trebuie folosite miscari energice de masaj; pentru un efect de calmare a organismului, miscarile de masaj trebuie sa fie line.

Este foarte important pentru sanatatea ta sa iti iei masuri de precautie in ceea ce priveste utilizarea uleiurilor esentiale in masaj. Daca stii ca esti alergica la un anumit ulei, prezinti anumite leziuni pe piele sau ai, pur si simplu, pielea sensibila, trebuie sa nu te incapatanezi sa folosesti un anumit produs. De asemenea, solicita informatii cu privire la modul exact in care se utilizeaza uleiul esential pe care intentionezi sa-l folosesti si concentratia optima in care este folosit pentru masajul corpului.

In majoritatea situatiilor, uleiul esential trebuie diluat inainte de a fi aplicat pe piele.

Masajul utilizand uleiurile esentiale este simplu de realizat, nu presupune tehnici greu de insusit, putand fi executat - cu putina indemanare - de catre oricine: iubitul tau, un membru al familiei sau chiar de catre tine insati.

Masajul capului

Pentru a te bucura de efectele masajului "aromoterapeutic" asupra scalpului, trebuie sa iti umezesti varful degetelor cu ulei, masand apoi capul cu miscari pornind de la baza gatului. Maseaza zona gatului cu miscari usoare de apasare, urcand usor catre cap. Miscarile trebuie sa fie ascendente, acest tip de masaj fiind deosebit de eficient in combaterea migrenelor.

Masajul gatului

Utilizeaza miscari scurte, circulare, ferme pentru masajul gatului, incepand de la baza acestuia si ajungand pana la baza capului. Maseaza si in partile laterale ale gatului, repetand miscarile, care in aceasta zona trebuie sa fie mai blande. Pentru relaxare, poti folosi un ulei esential de lavanda.

Masajul umerilor

In acest caz, se impun miscari viguroase pornind de la umar catre baza gatului si invers. Foloseste-ti in special degetele mari si palmele pentru a masa aceasta parte a corpului. Pentru energizare, poti utiliza cu succes uleiul esential de grapefruit.

Masajul bratelor

Executa miscari ascendente de masaj, urcand catre axile, insistand mai ales asupra zonelor musculare.

Masajul spatelui

Pentru a masa aceasta zona a corpului, se folosesc atat miscari ferme, cat si blande. Porneste din regiunea lombara si, folosind ambele maini, realizeaza miscari ascendente, catre umeri.

Plimba-ti palmele de-a lungul umerilor, coborand apoi spre lateralele spatelui. Poti repeta aceste miscari ori de cate ori doresti - sau de cate ori doreste persoana care (iti) face masaj.

Atentie!: Evita sa masezi de-a lungul coloanei vertebrale.

Masajul abdomenului

Foloseste doar miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic. Miscarile nu trebuie sa fie bruste sau dure.

Masajul picioarelor

Intotdeauna efectueaza miscari ascendente de masaj, insistand, prin presare, asupra zonelor cu celulita. Niciodata nu masa zonele cu varice.

Masajul talpilor

Avand degetele "incarcate" cu ulei parfumat, maseaza talpa, de la degetul mare pana la calcai. Pune degetul mare pe talpa, in timp ce restul degetelor maseaza partea de sus a labei piciorului. Chinezii sunt adevarati maestri ai acestui tip de masaj, care se dovedeste a fi foarte reconfortant, daca este executat corect.

Intre noi, fetele...

Masajul organelor reproducatoare este, intr-adevar, benefic si nu periculos, cum se vehicula cu ceva timp in urma. Totul tine de tehnica adoptata si de indemanarea maseurului. Iata cum se face: incepe de la baza spatelui, coborandu-ti mainile peste solduri. Maseaza usor, intai cu dreapta si apoi cu stanga, abdomenul, repetand apoi intregul proces.

Iata si un mic ghid al uleiurilor esentiale, pentru ca tu sa alegi in cunostinta de cauza:

  • Uleiul de laur: Stimuleaza memoria.
  • Uleiul de bergamota: Analgezic, antiseptic, antispasmodic, intareste sistemul imunitar.
  • Uleiul de musetel: Reduce febra, combate insomnia, calmeaza.
  • Uleiul de camfor: Deosebit de util in combaterea simptomelor racelii.
    Nu se recomanda epilepticilor.
  • Uleiul de cardamom: Elimina durerile de cap.
  • Uleiul de scortisoara: Eficient in combaterea racelilor.
  • Uleiul de coriandru: Alunga oboseala.
  • Uleiul de eucalipt: Eficient in cazul virozelor respiratorii.
  • Uleiul de geranium: Combate stresul.
  • Uleiul de ghimbir: Eficient in cazul crampelor stomacale si al indigestiilor, contribuind si la inviorarea gandirii.
  • Uleiul de isop: Vindeca ranile si relaxeaza.
  • Uleiul de iasomie: Antispasmodic, ajuta la decongestionarea cailor respiratorii. Nu este recomandat femeilor insarcinate.
  • Uleiul de lavanda: Scade tensiunea, este antiseptic, calmeaza si relaxeaza. Nu este recomandat femeilor insarcinate.
  • Ulei de lamaie verde: Elimina febra, combate durerile de gat si durerile de cap.
  • Uleiul de portocale: Calmeaza si stimuleaza apetitul.
  • Uleiul de patchouli: Limpezeste gandirea si este excelent pentru afectiunile gingivale. Este totodata antidepresiv, antiinflamator, antimicrobial, antiseptic, antitoxic si astringent.
  • Uleiul de menta: Revigoreaza, limpezeste gandirea si elimina durerile de stomac. Femeile insarcinate trebuie sa fie precaute in legatura cu utilizarea acestui ulei in cantitati mari.
  • Uleiul de trandafir: Cel mai scump ulei esential - relaxant si afrodiziac.
  • Uleiul de rozmarin: Reduce oboseala mentala.
  • Uleiul de santal: Elimina stresul, epuizarea mentala si creste agilitatea gandirii.
  • Uleiul din arbore de ceai: Cel mai nou descoperit ulei esential, este utilizat la scara larga, in special in tratarea acneei si a diferitelor rani.
  • Uleiul de busuioc: Excelent in combaterea durerilor de cap, a stresului si a epuizarii.
  • Uleiul de vetiver: Antiseptic, combate durerile reumatice si curata sangele de toxine.
  • Uleiul de ylang-ylang: Combate depresiile, stresul, oboseala mentala si are un excelent efect afrodiziac.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Catalina pe 24 Dec 2013, 19:16
    O sursa fantastica de uleiuri pentru masaj facial si corporal

    Eu sunt foarte pretentioasa atunci cand imi aleg uleiurile de masaj, si cu multa bucurie, doresc sa prezint si celor interesate aceasta sursa fantastica: http://www.lorinlab.com , fiindca stiu cat este de greu sa incerci sute de produse din diverse site-uri si, absolut, dar absolut toate sa te dezamageasca. Sarbatori fericite, CRACIUN FERICIT!!!!574F

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod