Tot ce trebuie să știi despre uleiul de pește

Uleiul de pește poate fi obținut din consumul de pește sau de suplimente.
Printre peștii care au un conținut bogat de uleiuri benefice cunoscute sub denumirea de acizi grași omega-3 se numără macroul, heringul, tonul și somonul. Doi dintre cei mai importanți acizi grași omega-3 regăsiți în uleiul de pește sunt acidul eicosapentaenoic și acidul docosahexaenoic. Mai jos poți afla mai multe despre uleiul de pește.

Pentru ce este recomandat uleiul de pește?


Uleiul de pește este cunoscut pentru faptul că reduce nivelul trigliceridelor, dar este utilizat și pentru alte afecțuni. Cel mai adesea este folosit pentru afecțiunile legate de inimă și sistemul sanguin.
Unele persoane folosesc uleiul de pește pentru a scădea tensiunea arterială, nivelul trigliceridelor sau al colesterolului. Uleiul de pește a fost, de asemenea, utilizat și pentru prevenirea bolilor de inimă sau a accidentelor vasculare cerebrale, precum și pentru arterele blocate, durerile toracice, bătăile neregulate ale inimii, insuficiența cardiacă, bătăile rapide ale inimii, prevenirea formării cheagurilor de sânge, hipertensiunea care apare după un transplant de inimă.

Uleiul de pește este utilizat și în cazul problemelor la rinichi, cum ar fi boala renală, insuficiența renală și complicațiile renale provocate de diabet, ciroză, boala lui Berger, transplantul de inimă sau folosirea medicamentului numit ciclosporină.

Peștii și-au câștigat reputația de hrană pentru creier, deoarece unele persoane consumă pește pentru a ameliora depresia, tulburarea bipolară, psihoza, tulburarea de deficit de atenție, boala Alzheimer, tulburarea de coordonare a dezvoltării, migrenele, epilepsia, schizofrenia, tulburările de stres post-traumatic și tulburările mentale.

Unele persoane utilizează uleiul de pește pentru ochii uscați, cataractă, glaucom și degenerare maculară produsă de vârsta înaintată, o condiție foarte frecventă în cazul vârstnicilor, care poate provoca probleme grave de vedere.

Uleiul de pește se administrează pe cale orală pentru ulcerele provocate de Helicobacter pylori, boala inflamatorie intestinală, pancreatită, alergia la salicilat, boala Crohn, sindromul Behcet și sindromul Raynaud.

Femeile iau ulei de pește pentru a preveni durerile din timpul menstruației, durerile de sâni și complicațiile asociate cu sarcina, cum ar fi avortul spontan, hipertensiunea arterială din timpul sarcinii, creșterea lentă a sugarului și pentru stimularea dezvoltării sugarilor.

Cum funcționează uleiul de pește?


O mare parte din beneficiile uleiului de pește pare să provină din acizii grași omega-3 regăsiți în acesta. Interesant, organismul nu produce proprii săi acizi grași omega-3.
Acizii grași omega-3 reduc durerile și inflamațiile. Acest lucru poate explica de ce uleiul de pește este eficient pentru psoriazis și ochii uscați. De asemenea, acești acizi grași împiedică și coagularea sângelui, de aceea uleiul de pește este de ajutor pentru unele condiții cardiace.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod