Top 9 cele mai sănătoase ceaiuri

Ceaiurile au fost folosite de secole ca remediu pentru diverse probleme de sănătate. Află de la Dr. Oz care sunt cele mai bune ceaiuri şi la ce anume te ajută ele!

Ceaiurile au fost folosite de secole ca remediu pentru diverse probleme de sănătate. Află de la Dr. Oz care sunt cele mai bune ceaiuri şi la ce anume te ajută ele!

 

Efectele benefice pe care le aduce consumul de ceai sunt verificate. Diversele substanţe din plante acţionează asupra organismului, oferindu-i protecţie atât împotriva unor probleme medicale mai simple, cât şi împotriva unor maladii grave precum cancerul.

Cele mai recente cercetări au scos la iveală faptul că un consum regulat de ceai ne protejează de boli cardiovasculare, Alzheimer şi multe forme de cancer. Însă, în funcţie de tipul de ceai pe care-l alegi poţi să beneficiezi de anumite efecte protectoare. Dr. Oz recomandă câteva tipuri de ceaiuri care sunt bune şi te ajută atunci când ai probleme de sănătate.

Iată care sunt cele mai eficiente ceaiuri şi la ce te ajută ele!


1.

Ceaiul verde este bun la toate
În urma studiilor care s-u făcut, ceaiul verde este una dintre acele băuturi vindecătoare care are efecte miraculoase asupra sănătăţii în general. Este recunoscut pentru capacitatea de a preveni cancerul, instalarea demenţei, dar şi pentru că ajută la slăbit.


2. Ceaiul alb împiedică apariţia ridurilor
Este sortimentul de ceai cel mai puţin procesat, find foarte bogat în polifenoli, spune Dr. Oz. Ceaiul alb conţine un antioxidant numit ECGC care împiedică depunerile adipoase şi apariţia ridurilor. De asemenea, se pare că tot datorită acestui antioxidant, ceaiul alb protejează colonul de cancer.


3. Ceaiul oolong te ajută să slăbeşti
Acest tip de ceai are rolul de a stimula metabolismul, accelerând arderea grăsimilor. Efectul este asigurat de combinaţia dintre catechină şi cafeină şi durează până la două ore după ce ai consumat ceaiul.
Un alt motiv pentru care Dr. Oz recomandă consumul acestui ceai este pentru conţinutul său bogat în polifenoli care împiedică depunerea grăsimilor. Potrivit cercetărilor, consumul regulat de ceai oolong te scapă de kilogramele în plus şi subţiază talia. Consumă ceai oolong, însă fără să-l îndulceşti cu mult zahăr pentru că acesta va anula efectele benefice.


4. Ceaiul negru împrospătează respiraţia
Datorită compuşilor săi, ceaiul negru împiedică formarea plăcii dentare, unul dintre factorii care pot să cauzeze respiraţia urât mirositoare. Studiile arată că un consum regulat de ceai negru inhibă formarea bacteriilor în cavitatea bucală. Pe lângă acest efect benefic pe care îl are asupra danturii, ceaiul negru poate să prevină apariţia diabetului şi împiedică depunerile de grăsime în zona abdomenului.5. Ceaiul de ghimbir te scapă de durerile de cap
Are un puternic efect antiinflamator şi te scapă de durerea de cap la fel de rapid precum o face aspirina, susţine Dr. Oz. Consumă o cană cu ceai de ghimbir atunci când te doare capul, în loc să apelezi la tot soiul de tratamente medicamentoase.


6. Ceaiul de mentă te ajută să scapi de constipaţie
Dr. Oz recomandă o ceaşcă de ceai de mentă atunci când ai probleme cu constipaţia. Acesta va ajuta la reglarea tranzitului intestinal şi te scapă de această problemă.


7. Ceaiul de urzică este bun pentru alergii
Această plantă conţine antihistaminice naturale care previn diversele simptome cauzate de alergii (nas înfundat, strănut, mâncărimi oculare). Dr. Oz recomandă să laşi urzica la infuzat 15-20 de minute. Poţi consuma acest ceai cu lămâie.


8.
Ceaiul de ginseng creşte libidoul

Dr. Oz recomandă ceaiul de ginseng pentru că îmbunătăţeşte viaţa sexuală şi combate disfuncţiile erectile. De asemenea, măreşte producţia de spermă şi ajută la obţinerea unui orgasm mai intens atât la femei, cât şi la bărbaţi.


9. Ceaiul din rădăcină de valeriană te ajută să dormi bine
Dacă ai probleme cu somnul, Dr. Oz îţi recomandă ceaiul de valeriană. Datorită compuşilor săi, valeriană are efecte sedative şi te ajută să adormi mult mai repede. Consumă o cană cu ceai de valeriană cu câteva ore înainte de a merge la somn, în loc de a apela la somnifere. 

 

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • InfoCons pe 6 Nov 2013, 15:15
  Studiu pe bauturile racoritoare tip ceaiuri

  Studiu Comparativ pe bauturile racoritoare tip ceaiuri, existente pe piata romaneasca 35.71 % dintre produsele bauturi racoritoare tip ceai studiate, au in continut atat zahar cat si indulcitori Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august un studiu pe etichetele produselor ce se regasesc pe piata din Romania. In cadrul studiului au fost analizate 14 de tipuri de produse, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons din supermarket-urile de pe teritoriul tarii. Distribuitorii care au fost analizati in cadrul studiului sunt urmatorii : S.C. Coca – Cola HBC Romania S.R.L., Quadrant Amroq Beverages S.R.L., S.C. Carrefour Romania S.A., real, – Hypermarket Romania S.R.L. si S.C. Lidl Discount S.R.L. Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca din punct de vedere al numarului de E-uri, din cele 14 de tipuri de produse analizate : 28.57 % au in continut un numar de 2 E-uri, 35.71 % au in continut un numeric de 3 E-uri iar 21.42 % au un continut de 7 E-uri. Din punct de vedere al continutului de zahar si /sau indulcitori , ca urmare a studiului realizat au reiesit urmatoarele: 35.71 % au in continut atat zahar cat si indulcitori iar 28.57 % au in continut doar zahar. Totodata din punct de vedere al Continutului de suc de fruct din concentrat: - 64,28% – 0, 1% suc de fruct din concentrat; - 7,14% – 0,3 % suc de fruct din concentrat; - 28,58% – nu au continutul de fruct specificat pe eticheta. Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research&Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza . Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor

  0
  0

 • lucia pe 7 Nov 2012, 16:10
  buna

  Si ceaiul Canadian tea este foarte bun,eu il beau de cateva saptamani si ma simt foarte bine,slabesc cu el si nu mai sunt balonata.Si Minodora a slabit cu el.

  1
  1

 • ileana pe 31 Oct 2012, 12:22
  dr Oz ceaiuri

  da intradevar mare dreptate in tot ce spune dr Oz ceaiurile sint miraculoase si da ceaiul de menta este bun si in constipatie si in diaree si daca ai greturi da rezultate bune pentru cine are incredere .O zi buna

  6
  0

 • Danielita92 pe 31 Oct 2012, 10:13
  hello

  urmariti emisiunea dr oz si va convingeti ce doctor este. si da, ceaiul de menta este bun pt constipatie. o zi buna

  9
  0

 • negru pe 31 Oct 2012, 08:28
  Ceai de menta

  iti dai seama ce minciuni spun astia

  2
  12

 • Negru pe 31 Oct 2012, 08:27
  Ceai de menta

  Cine este desteptul asta de dr.Oz? Ceaiul de menta te ajuta sa scapi de constipatie? ba da prosti mai sunteti

  5
  12

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod