Ţelina scade colesterolul

Ţelina este folosită în special pentru condimentarea mâncărurilor, însă are şi numeroase calităţi medicinale. De sute de ani, ţelina a fost folosită în tratarea hipertensiunii arteriale, afecţiunilor reumatice, gutei şi asteniilor sexuale.
Ţelina este folosită în special pentru condimentarea mâncărurilor, însă are şi numeroase calităţi medicinale. De sute de ani, ţelina a fost folosită în tratarea hipertensiunii arteriale, afecţiunilor reumatice, gutei şi asteniilor sexuale.

Ţelina este o sursă excelentă de vitamina C, fibre, potasiu, folaţi, mangan si vitamine B6. De asemenea, mai conţine şi calciu, vitamina B1, vitamina B2, magneziu, vitamina A, fosfor şi fier.
Iată 4 motive pentru care ţelina nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta.

1. Reduce tensiunea arterială.
Efectul ţelinei asupra tensiunii arteriale este cunoscut în medicina chineză încă din cele mai vechi timpuri. Ţelina conţine substanţe care ajută la relaxarea muşchilor din jurul arterelor şi permit dilatarea vaselor de sânge.

2. Scade colesterolul. Eficienţa ţelinei în reducerea colesterolului a fost demonstrată în urma testelor efectate pe animale.
În opt săptămâni, extractul de ţelină s-a dovedit a fi eficient în reducerea nivelului de colesterol la animale.

3. Este un diuretic natural. Datorită conţinutului bogat în potasiu şi sodiu, ţelina stimulează producerea urinei, ajutând organismul să elimine excesul de lichide.

4. Previne cancerul.
Conţine substanţe care protejează împotriva radicalilor liberi.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • amalia pe 2 Ian 2013, 18:58
    inima

    exista anumite alimente care chiar ajuta, dar mai mult decat orice, e nevoie de o dieta echilibrata. dar in ziua de azi e foarte greu sa mananci sanatos. Eu mancam foarte gras in genral pana am ajuns la urgente la clinicco brasov www.clinicco.ro anul trecut cu pre-infarct . Noroc ca urgentele sunt gratuite la ei si au si doctori foarte buni. aveam colesterolul mare rau…Acum incerc sa il tin sub control

    0
    0

  • alina arghirescu pe 9 Dec 2010, 09:21
    va rog sa retineti

    in urma unui diagnostic.....in goana dupa sanatate,am citi cartea lui R Breuse,= cancer leucemie = sa nu va sperie,este si pentru oameniu sanatosi..dar de frica mortii faci regimul oricum ! eu doresc sa va spun urmatorul lucru,dupa ce am facut cura cu sucuri si ceai,am mancat foarte multe salate din compozitia de suc adica --sfecla,telina,morcovul,cartof uneori ridiche dar dupa sezon am adaugat =rosii,ardei,castravete,patrunjel frunze,si seminte de fl.soarelui,in,anason ,lamaie,ulei virgin de masline,masline verzi, va spun cu toata sinceritatea ca este un deliciu,ceva sanatos si mai si slabeste ! cu toata dragostea puneti pe razatoare ce v-am scris si o sa ma pomenit ! a.a.

    1
    1

  • dana pe 8 Dec 2010, 20:14
    Telina

    Potrivit noilor norme europene, incepand cu luna aprilie 2011 se va interzice consumarea asa-numitelor suplimente alimentare precum si cultivarea acelor legume sau fructe care intra in compozitia lor. Exemplu : tinctura de telina. Ce este culmea este faptul ca se va interzice si consumul de ceaiuri. Daca esti racit si vrei sa te dregi cu un ceai de tei sau de soc nu vei putea sa faci lucrul asta. Eu sunt alergica, nu pot lua niciun medicament gen aspirina si niciun medicament vasodilatator pentru ca sunt hemofila. Cred ca aceasta Europa nebuna si absolut absurda trebuie sa se caute . S-a defectat la capatana rau.

    1
    0

  • nicole pe 8 Dec 2010, 11:50
    cum consumi telina??????? simplu

    eu mi-am facut un obicei din a manca telina asa ca atare. o curat si o tai felii foarte subtiri gen stiksuri si o rontai in timpul zilei dar mai ales seara atunci cand simti nevoia aia acuta de a te infige in cea mai mare roata de cascaval. e buna la gust si iti face si bine, adio sentiment de vinovatie indiferent la ce ora decizi sa o rontai. succes doamnelor, faceti asa ca nu gresiti.

    0
    1

  • danycy pe 8 Dec 2010, 09:27
    telina

    Telina este elixirul vietii, unii afirma ca este un bun afrodisiac ! Eu o consum cruda, sub forma de salata - se da pe razatoarea marunta, impreuna cu morcov si un mar mic si se amesteca cu maioneza. Facultativ se poate pune si ceapa bine maruntita. Incercati si nu veti regreta!!!

    1
    0

  • Nicky pe 7 Dec 2010, 20:28
    telina-retete

    Cum se poate consuma telina? Multumesc!

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod