Sunt otrăvitoare, dar se consumă! Cele mai periculoase alimente din lume

Cu toţii avem plăcerea de a călători în diverse locuri şi de a încerca preparate pe care nu le-am mai întâlnit. Însă, trebuie să ştii care sunt cele mai periculoase alimente din lume.

Cu siguranţă că te gândeşti de două ori înainte de a încerca aceste preparate care sunt faimoase în toată lumea, însă dacă nu sunt gătite corect pot să-ţi pună viaţa în pericol.  

Poate că ai auzit deja de fructele exotice rambutan, carambola (fructul stea) sau ackee care se consumă în anumite părţi ale lumii, însă trebuie să ştii că acestea pot să fie foarte periculoase dacă le consumi în cantităţi mari sau dacă nu sunt suficient de bine coapte.De asemenea, peştele-piatră sau stonefish este considerat unul dintre cei mai veninoşi peşti din lume, dar cu toate acestea el se consumă dacă este preparat corect. Multe alimente care sunt considerate periculoase pentru sănătate au ajuns să fie consumate, după ce s-a descoperit că preparate sau consumate într-un anumit fel devin gustoase şi nu mai sunt otrăvitoare.

BrightSide a făcut o galerie cu cele mai periculoase alimente din lume, dar care se consumă!

1 din 9

Rambutan

Este un fruct exotic foarte apreciat, originar din sud-estul Asiei. El aduce numeroase beneficii pentru sănătate, însă se transformă într-un fruct periculos pentru cei care nu l-au mai consumat, cauzând diaree şi alergii. De aceea, cei care îl consumă pentru prima dată trebuie să se limiteze la maximum 4-5 fructe. Nu este un fruct recomandat persoanelor care suferă de ulcer la stomac.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • paul leu pe 23 Mar 2017, 16:54
    Contradictii

    Draga Ioana Marosan, eu lucrez de ani de zile in SE Asia, maninc rambutan, rece de la frigider, care ne face bine la toti, nu am auzit un coleg sa aiba asa ceva, probleme, deci venit va rog cu stiri reale, si daca asta e o stire luata "BrightSide" cineva are interes sa distruga comrtul cu asemenea fructe, si mai sint si altele si despre peste la fel, asa ca, faceti-va meseria de jurnalist si nu de "fierar betonist" cum a zis altcineva cu respec....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod