Sănătate: Cum să reduci efectele cauzate de intoleranţa la lactoză

Se estimează că între 70-75% din populaţia adultă nu mai poate digera complet zahărul din lapte, pe măsură ce înaintează în vârstă. Atunci apar simptomele neplăcute.
Laptele este unul dinte cele mai hrănitoare alimente, cu un conţinut consistent de proteine, micronutrienţi, calciu şi carbohidraţi. Astfel, nu este de mirare că acest super aliment este singurul folosit încă de la naştere. Totuşi, lipsa unui consum constant de lapte duce la producţia redusă sau scăderea activităţii lactazei - enzima care descompune lactoza în două glucide mai mici, glucoză şi galactoză, localizată pe suprafaţa celulelor care căptuşesc intestinul subţire.

Se estimează că un procent de 70-75% din populaţia adultă are un nivel scăzut de lactază în organism deoarece pe măsură ce înaintează în vârstă, majoritatea persoanelor nu mai pot digera complet lactoza.
Aceasta rămâne în intestin, fermentează şi produce în mai puţin de 30 de minute manifestări neplăcute precum balonarea, diareea, crampele sau greaţa, cu alte cuvinte intoleranţa la lactoză.


Intoleranţa la lactoză nu este acelaşi lucru cu alergia la lapte


Intoleranţa la lactoză presupune insuficienţa digerării zahărului din lapte. O persoană cu alergie la lapte poate digera în mod normal laptele, însă sistemul sau imunitar dă un răspuns alergic sau respinge una sau mai multe componente ale laptelui.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod