Gătești numai pentru tine? 7 avantaje

Credeai că nu merită să gătești pentru o singură persoană? Nu te duce direct la restaurant. Descoperă ce avantaje ai chiar și atunci când gătești numai pentru tine.
Cinele în familie sau ieșirile la restaurant au farmecul lor, dar și să gătești numai pentru tine îți poate aduce beneficii importante. Dacă în unele seri mănânci singură nu trebuie să consideri că nu contează ce gătești sau cum arată felul de mâncare. Nici nu poate fi un pretext pentru excese culinare pentru că trebuie să ai în continuare grijă de tine. Pot fi multe situații în care iei masa singură, dar nu trebuie să dai conotații negative acestui lucru.
Dacă erai obișnuită cu o familie numeroasă sau locuiai cu prietenii adaptarea la o nouă locuință unde stai pe cont propriu poate fi mai dificilă, dar dacă ești optimistă vei reuși să ai din nou un ritm energic și mese atractive. Este adevărat că atunci când stai într-o casă cu multe persoane se face mâncare foarte des și toată lumea trece prin bucătărie, iar când ești singură nu vei avea nevoie de cantități la fel de mari.
Cu toate acestea, îți poți modifica felul de a găti pentru a fi în armonie cu noua situație. Dacă erai obișnuită să aranjezi masa în sufragerie nu înseamnă că nu trebuie să dai deloc atenție acestui moment pentru că nu ești decât tu acasă. Nu mânca în bucătărie fără să alegi o farfurie care îți place. 
În unele cazuri persoanele care locuiesc singure nu gătesc decât dacă vine cineva în vizită, dar nu este un obicei benefic. Gătitul are legătură și cu tine și meriți să savurezi rețete interesante și pe cont propriu, chiar dacă îți face mare plăcere să prepari delicii culinare pentru cei dragi. Nu poți să comanzi tot timpul mâncare online și să programezi vizitele prietenilor pentru a putea să gătești pentru că vei obosi în acest ritm. 

 
Iată ce avantaje ai dacă gătești numai pentru tine:

 
1. Poți mânca la orice oră vrei

Atunci când nu trebuie să iei în calcul programul altor persoane poți lua masa exact atunci când îți este foame. Uneori poți sări peste cină sau poți gusta ceva la ora 9 seara. 

 
2. Poți încerca și ingrediente mai scumpe

Dacă nu trebuie să prepari o masă pentru o familie numeroasă poți încerca mai des ingrediente exotice, cu un preț mai ridicat. Poți alege o brânză deosebită, ciocolată naturală, stridii sau trufe fără să depășești bugetul pentru că nu ai nevoie decât de cantități mici.

 
3. Ai ocazia să gătești mai sănătos

Este mai rapid și mai simplu să gătești pentru o persoană și nici nu este nevoie să folosești foarte multe trucuri pentru a face ingredientele să pară mai atractive. Poți alege rețete simple cu mai puține ingrediente și, în consecință, mai sănătoase.
Salatele sunt prin excelență destinate meselor de o persoană, iar pastele sau brioșele sunt la fel de ușor de pregătit. Dacă observi că legumele din frigider au început să se ofilească poți face un smoothie delicios. Nu este nevoie să faci eforturi speciale pentru a găti mai sănătos deoarece se întâmplă de la sine când prepari totul pentru o singură persoană.

 
4. Poți transforma orice în masa de seară

Nu trebuie să-ți limitezi creativitatea. Uneori un simplu smoothie poate fi o cină, alteori poți pregăti un platou de brânzeturi și friptură, poți alege doar pepene presărat cu scorțișoară sau pâine prăjită cu ouă ochiuri. 

 
5. Poți folosi omleta dacă nu ai chef deloc să gătești

O omletă rapidă poate fi consumată simplă, cu salată de crudități, într-un sandviș, cu murături, alături de un cartof copt sau cu nuci și năut rumenite la cuptor.

 
6. Poți repeta rețetele oricât de des vrei

Dacă îți place foarte mult o rețetă poți să o prepari de mai multe ori la rând, fără să-ți faci griji că alte persoane se vor plictisi de același preparat. 

 
7. Nu trebuie să-ți faci griji dacă arzi  ceva

Când ai de pregătit o masă pentru multe persoane micile dezastre în bucătărie pot căpăta proporții, dar dacă gătești numai pentru tine nu va fi greu deloc să găsești rapid o alternativă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod