Dr. Oz: 5 beneficii ale dovleacului şi cum să-l găteşti

Te ajută să slăbeşti, deoarece are un conţinut mare de fibre şi menţine senzaţia de saţietate o lungă perioadă. Descoperă reţete ingenioase!
Dovleacul întăreşte sistemul imunitar şi poate să fie folosit în multe reţete. Însă, este important să foloseşti piureul de dovleac, nicidecum multitudinea de produse care conţin arome de dovleac.

Printre nutrienţii pe care-i găsim în dovleac se numără: vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fiert, mangan şi fibre.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de dovleac enumerate de celebrul Dr. Oz:

1. Dovleacul conţine multe fibre

Acest lucru te ajută să controlezi poftele culinare şi să resimţi o senzaţie de saţietate o perioadă mai îndelungată.
De exemplu, o conservă cu piure de dovleac fără zahăr conţine o cantitate mai mare de fibre decât dovleacul crud, potrivit specialistului.


2. Întăreşte sistemul imunitar

Datorită conţinutului ridicat de vitamina A şi C, dovleacul este recomandat pentru un sistem imunitar puternic. Cea mai bună metodă ca să-l consumi este feliat şi pus la cuptor o jumătate de oră până se înmoaie. Pudrează-l cu puţină scorţişoară şi consumă-l ca atare sau foloseşte piureul pentru smoothie, terci de ovăz şi prăjituri.



3. Seminţele de dovleac îmbunătăţesc starea de spirit şi te ajută să dormi bine

Nu arunca niciodată seminţele de dovleac, ci curăţă-le şi prăjeşte-le câteva minute la cuptor. Aceste seminţe au multiple beneficii pentru sănătate, deoarece conţin acizi graşi omega-3 care protejează inima. De asemenea, seminţele de dovleac îmbunătăţesc starea de spirit şi te ajută să ai un somn odihnitor, susţine specialistul.


4. Previne apariţia cancerului la plămâni, sâni şi prostată

Acest efect protector fiind oferit de betacarotenul care se găseşte din plin în dovleac.


5.
Are grijă de sănătatea inimii


Datorită conţinutului bogat în potasiu, dovleacul menţine un nivel normal al tensiunii arteriale şi reduce riscul de a suferi un infarct.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod