Dr. Oz: 5 alimente pe care să le consumi ca să ai colesterolul mic

Merele şi usturoiul sunt două dintre cele mai puternice arme care te feresc de apariţia bolilor de inimă.
În locul medicamentelor care au numeroase efecte secundare este de preferat să optezi pentru mici schimbări pe care le poţi face în alimentaţia ta. Celebrul Dr. Oz susţine că este mult mai bine să introduci câteva alimente sănătoase pentru inimă decât să urmezi tratamente medicamentoase atunci când nu este neapărat nevoie.

Prin urmare, specialistul propune persoanelor care au un nivel ridicat al colesterolului rău să includă în alimentaţia lor zilnică cele 5 alimente recunoscute pentru efectul lor benefic pentru inimă.
Iată care sunt acestea:


1. Frunzele de la sfecla roşie

Nu le arunca atunci când sunt proaspete, deoarece aduc beneficii numeroase pentru sănătatea inimii, susţine Dr. Oz. O cană cu frunze de sfeclă gătite la abur conţine fibre insolubile, nutrienţi care blochează absorbţia colesterolului, explică specialistul. De asemenea, acestea conţi şi mult potasiu care scade tensiunea arterială.


2. Ciocolata neagră

Ciocolata cu un conţinut peste 70% de cacao are un rol benefic asupra inimii, suţiază sângele şi măreşte flexibilitatea vaselor sanguine.
Astfel, riscul bolilor de inimă este mult diminuat, susţine Dr. Oz.


3. Uleiul de măsline extravirgin

Are o combinaţie de substanţe care au un impact puternic asupra colesterolului rău, scăzându-i nivelul, fără să afecteze cantitatea de colesterol bun care este esenţial pentru sănătate. Cantitatea zilnică recomandată de uleiul de măsline de calitate este de două linguri, în loc de alte grăsimi saturate.


4. Usturoiul

O linguriţă de pudră de usturoi sau un căţel de usturoi pe zi împiedică apariţia bolilor de inimă.
Potrivit specialistului, usturoiul previne depunerea colesterolului în pe pereţii vaselor de sânge, menţinând astfel arterele flexibile.


5. Merele


Conţin fibre şi flavonoizi care reduc colesterolul rău şi ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Dr. Oz îţi recomandă să mănânci zilnic un măr pentru a te feri de bolile de inimă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionica pe 18 Mar 2014, 17:54
    multumiri

    buna imi plac ideile voastre si va multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod