Dieta pentru rozacee: 1.800 de calorii pe zi pentru 3 zile

de Amalia Skelton, 8 Iulie 2019

Există atât de multe recomandări cu privire la factorii care pot declanșa sau agrava rozaceea încât uneori poți fi confuz când trebuie să decizi ce ar trebui să mănânci. Aplică și tu dieta care poate reda confortul tenului și reface culoarea uniformă a pielii.
Dieta pentru rozacee presupune includerea alimentelor cu proprietăți antiinflamatoare în toate mesele și gustările pentru a reduce roșeața, senzațiile de usturime, mâncărime sau de arsură de la nivelul pielii. Este vorba despre opțiuni foarte dense la nivel nutritiv, cu o procesare minimă. De asemenea, meniul este de tip alcalin și include legume care detoxifică organismul, fructe cu un conținut redus de zahăr, supe, salate și uleiuri bogate în Omega-3.
Meniul a fost realizat de dr. Deidre Earls, o nutriționistă care suferă de rozacee și psoriazis de peste 30 de ani și a reușit să țină sub control aceste afecțiuni prin intermediul unei alimentații create cu mare atenție. Specialista a testat dieta mai întâi asupra ei, iar după numai 6 luni nu a mai avut probleme cu înroșirea constantă a pielii, senzația de arsură, reacțiile alergice, sinuzitele sau starea de mâncărime, renunțând la medicamentele clasice în favoarea acestei abordări naturale.
Dacă și tu ai probleme cu rozaceea, iar tratamentele prescrise nu au avut efectul dorit este cazul să testezi dieta propusă. Nu va fi foarte ușor să-ți planifici toate mesele, dar precis este mai util decât să ai parte de efectele secundare ale medicamentelor sau pur și simplu să ți se pară că iei tratamentul degeaba în timp ce tenul tău este în continuare roșu.

 
Iată cum arată dieta pentru rozacee: 

 
- micul dejun: 400 de calorii;
- gustarea de la mijlocul dimineții: 150 de calorii;
- masa de prânz: 600 de calorii;
- gustarea de după-amiază: 150 de calorii;
- cina: 500 de calorii.

  
1. Prima zi

 
Micul dejun:
- 1/3 cană de fulgi de ovăz integral;
- 3 prune uscate;
- 2 linguri de semințe de dovleac crude;
- o linguriță de semințe de chia;
- ¼ linguriță de xilitol;
- 250ml de apă plată cu o linguriță de oțet de mere.
 
Gustarea din timpul dimineții:
- un măr mare, preferabil organic.
 
Masa de prânz:
- ½ cană de boabe de fasole roșie fierte;
- 60g de brânză Cheddar rasă;
- o cană de frunze de salată și mărar;
- 4 linguri de miez de avocado.
 
Gustarea de după-amiază:
- o cană de legume crude;
- o lingură de iaurt degresat.
 
Cina:
- 100g de carne de vânat la grătar;
- 2 căni de legume combinate: sparanghel, broccoli, fasole verde și varză de Bruxelles;
- ½ ceapă roșie rumenită pe grătar;
- o lingură de ulei de măsline;
- 3 linguri de suc proaspăt de lămâie;
- un vârf de cuțit de sare de mare;
- 10 boabe de strugure;
- 250ml de apă cu o linguriță de suc de merișoare neîndulcit.

 
2.
A doua zi

 

Micul dejun:
- o cană de kefir;
- o linguriță de semințe de cânepă;
- 2 linguri de cireșe;
- 2 linguri de semințe de floarea soarelui;
- 250ml de apă plată cu o linguriță de suc de acai.
 
Gustarea din timpul dimineții:
- 150ml de smoothie verde.
 
Masa de prânz:
- 2 rondele de orez expandat cu alge marine;
- 2 linguri de unt de migdale;
- 2 linguri de magiun de prune natural;
- un măr verde mare, organic.
 
Gustarea de după-amiază:
- 150ml de smoothie verde.
 
Cina:
- o cană de paste din făină de orez brun;
- 100g de friptură de pui, organică;
- 2 linguri de sos pesto, cu busuioc;
- 2 căni de legume sotate: morcovi și cartofi culci.
- 250ml de apă cu o linguriță de suc de rodie.

 
3. A treia zi

 

Micul dejun:
- 2 ouă ochiuri organice, preparate fără ulei;
- 2 căni de frunze de spanac, sotate;
- o lingură de ulei de măsline pentru spanac;
- 6 rondele de ceapă roșie crudă;
- 1 ½ cană de afine;
- 250ml de apă plată cu o linguriță de suc de rodie.
 
Gustarea din timpul dimineții:
- o cană de cuburi de pepene galben;
- 6 nuci caju.
 
Masa de prânz:
- o cană de quinoa gătită sau de mei;
- 2 căni de legume fierte la abur;
- o lingură de ulei de măsline;
- 2 linguri de suc proaspăt de lămâie;
- un vârf de cuțit de sare de mare;
- 2 caise medii.
 
Gustarea de după-amiază:
- o cană de boabe de mazăre;
- 2 linguri de iaurt grecesc simplu.
 
Cina:
- 4 căni de frunze crude de spanac și salată verde;
- 3 rondele din orez brun expandat;
- o lingură de ulei de măsline;
- 400ml de supă de linte;
- 3 linguri de suc proaspăt de lămâie;
- 250ml de apă plată cu o linguriță de suc de lime.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;