De ce să nu te simți vinovat dacă bei o bere

Te simți vinovat când bei o bere? Nu ar trebui. Contrar așteptărilor, consumul moderat de bere este chiar bun pentru organismul tău.
Studiile efectuate au demonstrat că berea poate aduce multe beneficii surprinzătoare sănătății, deși este considerată adesea ca fiind nesănătoasă. Însă este vorba despre un consum moderat de o bere pentru femei și două pentru bărbați. 
 

Care sunt motivele pentru care ar trebui să bei bere mai des?


1. Poate reduce riscul bolilor de inimă

Un studiu cu 200.000 de participanți, realizat la Fondazion di Ricerca e Cura din Italia, a constatat că persoanele care beau zilnic o bere sunt expuse unui risc cu 31% mai mic de a dezvolta boli de inimă. Această putere de protecție a berii provine în mare parte din antioxidanții naturali regăsiți în bere, care se numesc fenoli. Cu toate acestea, studiul a arătat și riscul crescut de îmbolnăvire la care sunt supuse persoanele care consumă cantități mari de bere.

2.
Poate ajuta la protejarea organismului contra bolii Alzheimer

Poate că unul dintre cele mai remarcabile beneficii aduse sănătății de această băutură este capacitatea sa de a oferi o protecție suplimentară împotriva bolii Alzheimer. Cercetătorii de la Loyola University Chicago Stritch School of Medicine au analizat mai multe studii și au ajuns la concluzia că un consumator moderat de bere este expus unui risc cu 23% mai mic de a dezvolta diferite forme de demență și tulburări cognitive, inclusiv Alzheimer. Conținutul de siliciu din bere protejează creierul de efectele nocive ale cantităților mari de aluminiu din organism, acestea reprezentând una dintre cauzele posibile ale bolii Alzheimer.

3. Poate ajuta la scăderea riscului de diabet

Acesta este un alt beneficiu remarcabil al consumului moderat de bere.
Potrivit unui studiu realizat de Harvard în 2011, cu ajutorul a aproximativ 38.000 de bărbați de vârstă mijlocie, care au consumat zilnic câte o bere sau două, a fost constată o reducere cu 25% a riscului de apariție a diabetului de tip doi. Conținutul de alcool din bere creștere sensibilitatea la insulină, ceea ce ajută la prevenirea diabetului. În plus, berea reprezintă o sursă bună de fibre solubile, jucând astfel un rol important în dieta sănătoasă a persoanelor care suferă de diabet.

4. Poate preveni apariția pietrelor la rinichi

Un studiu realizat în Finlanda a constatat că un consum moderat de bere poate reduce și riscul de a dezvolta pietre la rinichi cu 40%. Acest beneficiu pentru sănătate este atribuit conținutului ridicat de apă al berii, care ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din organism și la menținerea funcționării corespunzătoare a rinichilor.
De asemenea, hameiul folosit pentru fabricarea berii ajută la încetinirea eliberării calciului din oase, ceea ce, la rândul său, împiedică acumularea calciului în rinichi sub formă de pietre.

5. Poate reduce riscul apariției cancerului

Berea conține un antioxidant important, cunoscut sub numele de xanthohumol. Acesta are proprietăți anticancerigene puternice, ajutând la îndepărtarea enzimelor care cauzează apariția cancerului în organism. Consumul moderat de bere ajută la prevenirea unei reacții chimice, care poate duce la apariția cancerului de prostată la bărbați. S-a dovedit, de asemenea, că berea poate reduce riscul apariției cancerul de sân în cazul femeilor.

6. Poate ajuta la eliminarea mătreții

Un alt fapt interesant despre bere este că această băutură este considerată unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru mătreață.
Acest beneficiu special pentru sănătate al berii este atribuit conținuturilor ridicate de drojdie și de vitamina B. Clătește-ți părul cu o sticlă de bere de două sau trei ori pe săptămână pentru a scăpa de mătreață și, în plus, vei observa că podoaba ta capilară este mai moale și mai strălucitoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod