Cum să folosești un borcan cu gem (sau marmeladă): 17 idei

Cu siguranță că îl poți întinde pe o felie de pâine prăjită, dar de ce să te oprești la această variantă clasică? Descoperă cum poți utiliza un borcan cu gem în mod delicios.
Ai un borcan cu gem și te-ai plictisit să mănânci în fiecare dimineață pâine cu gem? Nu este nevoie să alegi mereu aceeași variantă de mic dejun, iar gemul poate fi utilizat în multe feluri. În loc să-l consideri un ingredient plictisitor, mai bine redescoperă-i savoarea și învață cum să-l integrezi în preparate noi, fără să pierzi mult timp.

 
Iată cum poți consuma un borcan cu gem în mod creativ:

 
1. Prepară un iaurt aromat

Pune 2 linguri de gem într-un castron mic, apoi adaugă un iaurt grecesc simplu. Amestecă bine și consumă noua variantă de iaurt când ți-e poftă de ceva dulce și consistent.

 
2. Rumenește brânza

Gemul poate pune în valoare aromele deosebite ale diferitelor sortimente de brânză. Alege o felie de brânză Cheddar sau Brie, unge-o cu gem, înfășoară în folie de aluminiu și lasă la cuptor 5-10 minute.

 
3. O nouă variantă de sos pentru carne

Dacă prepari friptură la cuptor sau o tocăniță care conține și carne poți folosi gemul pentru a crea un gust special. Folosește gem de afine pentru sosurile care conțin vin roșu și gem de piersici dacă preparatul include carne de porc sau coniac.

 
4. Cocteiluri cu arome intense

Gemul poate fi combinat cu orice tip de cocteil pentru a intensifica aromele. Marmelada de portocale se potriveșe cu ginul, piersicile intensifică gustul specific de whisky, iar zmeura este foarte utilă pentru combinațiile care includ și vodcă.

 
5. Topping pentru deserturi

O budincă aromată va avea un aspect și mai apetisant dacă folosești gemul drept topping. Poți proceda la fel și pentru panna cotta.

 
6. Pâine prăjită umplută

În acest caz trebuie să pornești de la un sandviș clasic cu pâine albă și gem. În continuare înmoaie sandvișul într-un amestec de ou bătut și lapte, unge o tigaie cu unt și prăjește pentru a obține noua variantă de pâine prăjită crocantă, umplută cu gem.

 
7. Brânză topită cu gem și pâine prăjită

Pâinea prăjită cu brânză are farmecul ei, dar dacă peste brânza caldă adaugi gem, gustul va fi și mai bun. Încearcă și nu vei regreta.

 
8. Umplutură pentru tarte

Dacă ai cumpărat coji de tarte și vrei să realizezi o umplutură rapidă poți pune gem și frișcă și le vei putea savura după numai câteva minute.

 
9. Topping pentru clătite

Uită de siropul de arțar sau de unt. Gemul poate deveni lichid dacă îl fierbi și se potrivește de minune cu niște clătite pufoase.

 
10. Transformă înghețata

Înghețata de vanilie are un gust aparte dacă este combinată cu gem de căpșuni. Înghețata de ciocolată se potrivește cu gemul de piersici, iar cea de fistic cu gemul de mure.
Nu depinde decât de tine să-ți găsești combinația favorită. Poți experimenta foarte multe variante și nu va mai trebui să cauți o înghețată care are deja un topping inclus. Poți cumpăra și înghețată simplă pentru că deja știi secretul unui topping senzațional.

 
11. Pentru acadele

Amestecă gemul cu apă și vei avea baza ideală pentru a pregăti acadele chiar la tine acasă.

 
12. Include-l în platoul de gustări

Credeai că numai brânza, legumele, icrele și carnea afumată pot constitui un platou de gustări? Experții culinari îți recomandă să pui gem alături de bucățelele de brânză. Gustul va fi apreciat de invitați. 

 
13. Dressingul de la salate

Puțin gem va echilibra aromele vinegretei și te va ajuta să obții un dressing delicios pentru fiecare salată.

 
14. Umplutură pentru carnea de porc sau de curcan

Folosește un cuțit pentru a crea un buzunar într-un cotlet de porc sau într-un piept de curcan, apoi umple cu gem, în special de portocale, căpșuni sau afine. Friptura va avea un gust mult mai bun și se va menține fragedă.

 
15. În cadrul aluaturilor dulci

Atunci când prepari turtă dulce, negrese, brioșe, fursecuri, biscuiți sau torturi gemul adăugat în aluat va armoniza toate aromele și te va ajuta să reduci cantitatea de zahăr folosită.

 
16. Cereale mai dulci la micul dejun

Uită de zahăr sau miere la porția de cereale integrale din fiecare dimineață. Folosește gem și vei obține o savoare aparte.
Gemul se potrivește și dacă preferi terciul de ovăz. 

 
17. Aromatizează ciocolata caldă

Nimic nu este mai tentant decât o ciocolată caldă în zilele reci de toamnă decât poate ... ciocolata caldă cu gem! Dacă nu ai încercat până acum este momentul să experimentezi. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod