Cum să faci somon cu piele crocantă

Spre deosebire de pui sau curcan, unde pielea nu este deloc sănătoasă, în cazul peștelui o poți consuma. Descoperă cum poți obține somon cu piele crocantă și aromată.
Credeai că numai restaurantele dețin secretul peștelui cu piele crocantă și carne fragedă? Ei bine și tu poți savura somon delicios la cină, preparat acasă. Tehnica necesară pentru a-i îmbunătăți aspectul și textura este foarte simplă și nu necesită mult timp dedicat gătitului.
Sigur că ai putea să gătești peștele fără piele, dar savoarea nu este aceeași față de momentele în care ai și pielea crocantă inclusă. Dacă nu ai mai pregătit pește până acum ți se poate părea complicat să obții somon cu piele crocantă, dar nu te descuraja. Contează foarte mult cum procedezi pe parcurs pentru a evita ruperea bucăților sau arderea pielii.

 
Iată ce trebuie să faci pentru a pregăti un somon cu piele crocantă pe placul întregii familii:

 
1. Alege cu atenție bucățile de pește

Vei avea nevoie de aproximativ 150g de somon crud de persoană. Poți cumpăra bucăți porționate sau poți alege o bucată mai mare, urmând să tai peștele acasă, cântărind bucățile.
Probabil că preferi să cumperi pește file, dar ai grijă pentru că majoritatea bucăților conțin câteva oase. Verifică atent și elimină-le pentru a preveni momentele neplăcute. 

 
2. Usucă peștele

Pentru a prepara somonul este esențial ca bucățile utilizate să fie foarte bine uscate. Presează prosoape de bucătărie de hârtie pe toate laturile bucăților pentru a te asigura că ai îndepărtat umezeala. Cu cât reușești să usuci peștele mai bine cu atât îți va fi mai ușor să-l gătești.

 
3. Presează somonul în tigaie

Alege o tigaie cu un diametru mai mare, astfel încât să-ți încapă 2-3 fileuri de pește în același timp, cu spațiu între ele. Folosește un tip de ulei cu gust neutru cum este uleiul de rapiță, unge tigaia și las-o să se încălzească 2-3 minute la foc mediu înainte de a pune peștele.
Cât timp se încălzește tigaia asezonează bucățile de pește cu sare de mare și piper. După aceea așează-le în tigaie cu pielea în jos și pregătește-ți o spatulă. Presează fiecare file timp de 2 minute și redu focul. În acest fel pielea va deveni mai crocantă prin contactul cu tigaia caldă, iar savoarea va fi aceeași pentru întreaga bucată, spre deosebire de momentele în care rumenești peștele pe grătar, iar la final descoperi că numai anumite părți sunt crocante.
Pielea somonului se strânge în timp ce peștele se pătrunde și dacă nu presezi bine cu spatula își poate strica forma rapid. Nu mișca fileurile de pește în tigaie, ci doar mută spatula pe diferite porțiuni pentru a te asigura că peștele este presat uniform. Când pui primul file de pește trebui să apeși continuu 2 minute, dar după aceea poți adăuga următoarele bucăți și vei presa alternativ pentru a obține aceeași savoare crocantă.

 
4. Ai răbdare până când grăsimea se distribuie uniform

Durează mai mult decât îți închipui să gătești somonul cu o textură delicioasă. Nu ceda tentației de a da focul mare pentru a termina repede.
Menține focul mediu și după 6 minute în care ai apăsat cu spatula pe bucăți uită-te atent la pielea peștelui. Obiectivul este să observi că grăsimea dintre piele și carne a dispărut, pielea este ușor crocantă, iar peștele s-a închis la culoare, dar nu este uscat. Acest lucru îți indică faptul că grăsimea de la baza pielii s-a distribuit spre carne, menținând-o fragedă. În funcție de grosimea bucăților de pește poate dura până la 10 minute să obții un somon gustos și crocant.

 
5. Întoarce pe partea cealaltă, apoi servește

Odată ce pielea a devenit crocantă, folosește spatula pentru a întoarce bucățile pe partea cealaltă. În acest fel și carnea va avea un aspect rumenit. Lasă un minut, apoi scoate bucățile și servește somonul cu salată de crudități, presărat cu frunze de salvie și pătrunjel.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod