Cum să faci granola fără rețetă

Nu te încumeți să faci granola fără rețetă? Este simplu dacă respecți câteva reguli de bază.
Granola este alegerea ideală pentru multă energie și vitamine deoarece are atât ingrediente dulci, cât și crocante sau ușor sărate. Te poate ajuta să ocolești opțiunile hipercalorice și să te menții în formă fără să ai un meniu foarte restrictiv.
Chiar dacă nu ai cumpărat ultima dată când ai fost la supermarket, nu este deloc complicat să prepari granola fără rețetă. Nu trebuie să-ți faci griji dacă nu ai timp să cauți o rețetă. Vei putea obține granola dacă respecți câteva principii simple. În loc să-ți irosești timpul căutând rețete online, mai bine folosești ce ai la îndemână pentru a obține rapid granola aromată, ideală pentru micul dejun sau gustări.

 
Fiecare rețetă de granola pornește de la ingrediente de bază

Chiar dacă ai început să pregătești granola fără rețetă, regulile de bază rămân aceleași. Trebuie să pornești de la ingrediente uscate precum nucile, semințele, cerealele și condimentele.
De asemenea, uleiul sau siropurile fac parte din setul de ingrediente pe care le vei utiliza de la început. Poți folosi orice combinație preferi atâta timp cât respecți această regulă. 
Semințele de susan, de floarea soarelui sau de dovleac, migdalele, nucile caju sau cele braziliene îți vor da multe ocazii să devii creativ în timp ce prepari granola acasă. Fulgii de ovăz sau de secară sunt ideali pentru a face granola crocantă și sățioasă, iar quinoa poate fi un ingredient-surpriză pentru a crește conținutul de proteine. În ceea ce privește ingredientele umede poți amesteca ulei de măsline cu miere, dar nu este nevoie să rămâi mereu la această combinație clasică. 
Din gama de uleiuri disponibile poți alege uleiul de floarea soarelui, pe cel de orez sau uleiul de cocos, combinate cu sirop de arțar, extract de vanilie și scorțișoară.
Echilibrează cantitățile utilizate astfel încât să obții granola exact așa cum îți place ție. Dacă preferi să fie mai mult aromată decât dulce poți folosi o cantitate mai mare de condimente și mai puțin sirop sau miere. De asemenea, poți elimina complet îndulcitorul dacă nu îți place deloc gustul dulce.

 
Folosește un albuș de ou pentru un plus de proteine

Chiar dacă ai decis să sari peste îndulcitor, este indicat să adaugi un albuș pentru a consuma mai multe proteine și a îmbunătăți consistența. Albușul va crea mici grămăjoare crocante din granola, cele pe care le apreciezi atunci când cumperi produsul de la magazin, chiar și în absența zahărului.

 
Respectă proporția de 1 la 6 dintre ingredientele umede și cele uscate

Este proporția ideală pentru a obține granola crocantă, cu un gust senzațional. Poate că ți se pare că sunt prea puține ingrediente umede, dar aroma acestora este intensă și cerealele și celelalte ingrediente uscate o vor prelua fără să trebuiască să adaugi calorii în plus.
În ceea ce privește ingredientele umede luate separat, ar trebui să pui jumătate din cantitate ulei și cealaltă jumătate miere sau orice alt îndulcitor preferi. Dacă nu folosești deloc îndulcitor poți dubla cantitatea de ulei. Ți se poate părea prea mult ulei, dar vei avea nevoie de cantitatea respectivă de ingrediente umede pentru a obține granola cu textura potrivită.

 
Mai întâi amestecă ingredientele uscate

Înainte de a adăuga ingredientele umede, asigură-te că ai amestecat foarte bine toate ingredientele uscate. Doar după aceea le poți combina cu cele umede, exact înainte de a pune granola la cuptor.

 
Adaugă fructe confiate numai la final

Dacă vrei să incluzi caise confiate, stafide, smochine sau curmale în rețeta ta de granola, nu le folosi decât la sfârșit. În cazul în care le pui la cuptor se vor usca foarte tare și în loc să savurezi bucățelele de granola te vei chinui să mesteci fructele confiate.
Mai bine toacă mărunt fructele confiate și amestecă-le cu granola după ce este gata.

 
Lasă granola puțin mai mult timp la cuptor, dar nu da focul prea tare

Poate credeai că granola va fi gata în doar 10 minute, dar de fapt are nevoie de 40 de minute la cuptor pentru a avea gustul ideal. Evită să dai focul tare pentru că s-ar putea arde. Înainte să pui granola în tavă folosește hârtia de copt, pe care o vei înlătura cu 15 minute înainte ca granola să fie gata. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod