Cum înlocuiești pâinea de la sandviș: 5 alternative

Ai ajuns să eviți complet sandvișurile din cauza caloriilor? Află cum poți înlocui pâinea de la sandviș fără să renunți la gustul bun.
Sandvișurile sunt ușor de transportat, le poți consuma în orice moment și pot fi pregătite cu o varietate de ingrediente. Cu siguranță îți amintești cât de des le consumai în copilărie, acasă ori la școală. Din păcate, sandvișurile sunt adesea incluse pe lista de alimente problematice în cadrul dietelor. Acest lucru se întâmplă pentru că de obicei au foarte multe calorii suplimentare. Pâinea de la sandviș are o cantitate ridicată de carbohidrați și puține fibre, cu excepția cazului în care alegi pâinea din făină integrală. În aceste condiții poate ți se pare că trebuie să uiți complet de sandvișuri dacă vrei să slăbești. Cu puțină inventivitate ai putea salva sandvișurile de pe lista „neagră” pentru a le savura fără să-ți pui în pericol silueta.

 
Iată ce alternative poți folosi pentru pâinea de la sandviș:

 
1. Feliile de țelină

Aromate și cu o textură fermă, feliile de țelină sunt alternativa ideală pentru pâine. Poți folosi țelina crudă, tăiată felii subțiri, peste care adaugi ingredientele dorite, apoi finalizezi cu încă o felie de țelină.
Dacă nu îți place foarte mult țelina crudă, o poți rumeni la grătar sau la cuptor. Lasă felile la foc mic timp de 30-40 de minute pentru a intensifica aroma specială. După aceea îți poți face un sandviș gustos, care nu te va face să te simți deloc vinovată atunci când îți calculezi numărul de calorii consumate. Țelina se potrivește foarte bine cu tofu, carne de vită, felii de mango, afine, cremă de brânză de capră, broccoli, felii de roșie sau măsline negre. Vei dori să mănânci cât mai des această nouă variantă de sandvișuri!

 
2. Foile de varză

Și varza este utilă pentru a ocoli sandvișurile cu foarte multă pâine. Alege foile exterioare ale verzei, fierbe-le la aburi până se înmoaie puțin, apoi poți începe să creezi un sandviș delicios. Poți folosi o combinație de morcov, broccoli, conopidă, boabe de strugure, afine și cuburi de friptură de pui sau de curcan.
Înfășoară totul în foile de varză și savurează un sandviș cu un gust senzațional, care te va ajuta să-ți reconturezi silueta mult mai repede. Varza este o sursă excelentă de fibre și ține sub control apetitul timp de câteva ore.

 
3. Frunzele de salată verde

Crocantă și gustoasă, salata verde poate fi o alternativă savuroasă pentru pâinea de la sandviș. Precis ai văzut în meniul restaurantelor cu specific asiatic bucățile de carne de pui înfășurate în salată verde. Ei bine, poți folosi această idee pentru a economisi multe calorii atunci când ți-e poftă de un sandviș. Poți utiliza fie numai frunzele cele mai mari de salată pentru a le înfășura în jurul amestecului de ingrediente ales, fie frunzele mai mici exact cum ai proceda cu feliile de pâine, punând ingredientele sandvișului între 2 frunze crocante. Salata se potrivește de minute cu feliile de roșii, ardeii copți, cuburile de friptură rumenită de pui, dar și cu ton, suc de lămâie și boabe de porumb dulce.

 
4. Ciupercile

Sunt o sursă bună de proteine și fibre și pot înlocui rapid pâinea din sandvișurile tale. Folosește pălăriile ciupercilor, care au aproximativ 30 de calorii fiecare, și pune înăuntru ingredientele alese.
Este indicat să rumenești ciupercile la cuptor timp de 5 minute și să elimini excesul de lichid cu ajutorul unui prosop de bucătărie din hârtie. După aceea poți face un amestec din iaurt grecesc, cuburi de carne de vită, piure de roșii și parmezan ras. Servește sandvișul pe farfurii, presărat cu ghimbir pudră și tarhon verde. Vei avea nevoie de cuțit și furculiță, dar nu vei regreta acest răsfăț culinar.

 
5. Jumătățile de ardei gras

O altă variantă rapidă pentru a uita de feliile de pâine sunt și jumătățile de ardei gras. Poți alege o varietate de culori pentru a crește conținutul de antioxidanți din meniul tău, fără să trebuiască să îți faci griji din cauza caloriilor. Experimentează cu savoarea ușor diferită a ardeilor galbeni, verzi, portocalii sau roșii. Se potrivesc foarte bine cu o cremă de brânză cu oregano și măsline negre, dar poți crea o varietate de amestecuri pentru acest tip de sandviș care elimină rotunjimile inestetice în timp ce te bucuri de gustul bun.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod