Creatorul dietei alcaline ar putea merge la închisoare. Iată de ce!

În multe cazuri, s-a întâmplat ca o dietă anume să devină populară în momentul în care a fost recomandată de către o vedetă.
Cu toate că actorii Kate Hudson și Tom Brady au susținut în public dieta alcalină, această dietă este faimoasă în special din cauza problemelor legale ale creatorului său. Cu alte cuvinte, creatorul dietei alcaline, Robert O. Young, care a lăudat puterea de vindecare a alimentelor alcaline și le-a combătut pe cele acide în cartea sa, The pH Miracle, este condamnat la trei ani de închisoare, după ce a fost pus sub acuzația că a practicat medicina fără licență. Potrivit canalului de știri BBC, acesta își cumpărase lucrarea de doctorat.

Yung a fost dat în judecată și din cauza faptului că a avut pacienți bolnavi de cancer, care au primit un tratament alcalin recomandat de el - acesta implica injectarea intravenoasă a bicarbonatului de sodiu, în locul tratamentelor medicale.
Consiliul medical din California a investigat această situație și a constatat că niciunul dintre cei care au primit acest tratament nu au trăit peste prognosticul lor inițial.

Este dieta alcalină la fel de greșită precum creatorul său?


Young a spus că prin consumul de alimente care echilibrează pH-ul corpului poți asigura sănătatea organismului tău și că multe dintre problemele de sănătate frecvent întâlnite, precum durerile musculare osoase, de spate și chiar cancerul, sunt cauzate de o dietă acidă. Printre alimentele pe care Young le acuza că ar produce problemele se numără carnea, zahărul și grâul.

Cu toate că evitarea acestor grupuri alimentare poate oferi beneficii substanțiale stării tale generale de sănătate, dieta alcalină este un subiect controversat.
În primul rând, în diferite rapoarte, produsele alimentare au un efect foarte redus asupra nivelului de acid din sânge. Un studiu efectuat a constatat că o dietă cu un conținut ridicat de proteine și puțini carbohidrați poate schimba într-un procent foarte scăzut nivelul pH-ului din sânge.

Pe de altă parte, există unele dovezi că acest concept este valid. În prezent, încă este dezbătut acest subiect, însă același lucru nu poate fi spus și despre creatorul dietei alcaline.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alice pe 3 Feb 2017, 18:13
    mai multe surse si recenzii

    Mi s-a intamplat de multe ori sa citesc despre o dieta, dar informatia sa fie incompleta. De-asta caut mai multe surse si mai ales pareri ale altor persoane care au incercat respectivele diete. Am gasit un site fain cu multe sfaturi http://dieta.onlines.ro/ pe care vi-l recomand. Si inca o chestie - eu nu tin o dieta prea mult timp - inca nu stiu daca este bine, mai caut informatii. Ideea e ca imi place sa variez. Si sa fac totul cu moderatie.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod