Ce este supa minerală și de ce este benefică pentru sănătate?

Ce este supa minerală și de ce este benefică pentru sănătate?

În zilele caniculare de vară, ai nevoie de mai multă hidratare, dar și de a înlocui sărurile și mineralele pierdute prin transpirație.
Sucurile naturale și smoothie-urile sunt o variantă bună, dar care ți-ar putea aduce un aport prea mare de zahăr.

Din fericire, există o soluție mai bună. Este vorba despre supa minerală, o variantă vegetariană pentru deja faimoasa supă de oase, care conține colagen. Este un trend în materie de nutriție care devine tot mai popular pe zi ce trece și pe care nutriționiștii îl consideră sănătos.

Ce este supa minerală?


Supa minerală este o supă din legume, dar diferită față de supa clasică. Este obținută dintr-o varietate mai mare de legume decât în cazul supei obișnuite și se lasă la fiert timp de aproximativ două ore. Apa în care fierbi legumele este îmbogățită în acest fel cu mineralele din legume, rezultatul fiind o băutură naturală care îți hidratează și mineralizează corpul.
Legumele fierte devin moi si aproape că se topesc, iar supa poate fi pasată sau strecurată.

Rebecca Katz, unul dintre nutriționiștii care promovează supa minerală, susține folosirea a două ingrediente care nu se găsesc de obicei în supa de legume. Este vorba despre cartofii dulci și kombu, un tip de alge comestibile. “Nu găsești aceste ingrediente într-o supă obișnuită de legume, dar sunt foarte bogate în nutrienți”, a declarat nutriționista pentru wellandgood.com.

Specialista recomandă să pui în supa minerală următoarele ingrediente: cartofi roșii mici, cartofi dulci, kombu, morcovi, ceapă, praz, țelină, usturoi, pătrunjel, boabe de porumb, foi de dafin, apă și sare de mare. Ingredientele în plus față de supa clasică de legume transformă supa minerală într-o băutură-aliment bogată în nutrienți.

Care sunt beneficiile supei minerale?


“Să bei supă minerală este ca și cum i-ai oferi corpului tău un tratament Spa intern”, spune Katz. Fiecare ingredient oferă numeroși nutrienți.
Prazul și cartofii dulci fac supa să fie bogată în magneziu, care este esențial pentru sănătatea oaselor, pentru o digestie mai bună, dar și pentru a preveni crampele musculare și durerile de cap. Atât cartofii dulci, cât și cartofii roșii sunt surse importante de potasiu care ajută la scăderea tensiunii arteriale și la funcționarea adecvată a musculaturii.

De asemenea, morcovii oferă vitamina C, care are capacitatea de a stimula sistemul imunitar. Ceapa este o sursă de antioxidanți, dar și de acid folic. Nu în ultimul rând, kombu are proprietatea de a susține buna funcționare a glandei tiroide și în același timp ar putea avea efecte anticancerigene.

Cum poți să faci supă minerală


Nutriționistul spune că supa minerală este foarte simplu de preparat. Tot ce trebuie să faci este să tai legumele în bucăți mari și să le pui la fiert într-o cantitate suficientă de apă, așa cum ai face o supă obișnuită.
Singura diferență este aceea că trebuie să lași la fiert timp de aproximativ două ore. Strecoară apoi supa și aruncă legumele fierte.

În afara faptului că o poți bea ca pe o băutură obișnuită hidratantă, o poți folosi și ca bază pentru alte supe.

Avantajul este că pe cât este de sănătoasă această supă, pe atât este de gustoasă. “Există ideea preconcepută ca alimentele sănătoase au un gust oribil. Dar această supă demonstrează că o astfel de teorie este complet greșită”, mai spune nutriționista.

Supa minerală nu este recomandată persoanelor care au probleme cu rinichii, în special celor care se confruntă cu pietre la rinichi. În acest caz, orice aport suplimentar de minerale ar putea avea un efect advers. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod