Ce alimente sunt bogate în oxigen?

Îți dorești să ai un meniu care favorizează oxigenarea sângelui? Pentru a realiza acest obiectiv 80% din totalul fiecărei mese trebuie să fie reprezentat de alimente alcaline, care cresc rezervele de oxigen.
O dietă care favorizează preparatele alcaline asigură refacerea rezervelor de oxigen ale organismului și îți aduce multe beneficii. Modificarea meniului pentru a favoriza suplimentarea oxigenului este foarte utilă la orice vârstă, avantajele pornind de la aspectul tenului și ajungând până la ameliorarea funcțiilor tuturor organelor.

 
Iată ce avantaje vei obține dacă urmezi o dietă alcalină:

- prevenirea acumulării acidului lactic în organism, care poate avea un efect nociv pe termen lung;
- stimularea procesului de refacere și regenerare a țesuturilor;
- stabilizarea nivelului pH-ului la o valoare normală;
- susținerea funcțiilor vitale și a eliminării toxinelor din organism;
- optimizarea capacității organismului de a prelua diferite vitamine și minerale.
 
În contextul în care alimentele procesate, cu multe grăsimi sau zahăr, apar la tot pasul este foarte important să ai un nivel ridicat de oxigen în sânge. O dietă cu o aciditate ridicată poate cauza afecțiuni respiratorii, infertilitate, boli cardiace sau probleme legate de greutate.

 
Iată care sunt alimentele bogate în oxigen pe care trebuie să le consumi cât mai des:

 
1. Avocado, fructe de pădure, banane coapte, morcovi, coacăze, țelină, usturoi, curmale

Sunt surse importante de antioxidanți, iar valoarea pH-ului lor este 8. În plus, curmalele, usturoiul și fructele de pădure reglează nivelul tensiunii arteriale.

 
2. Alimente sunt bogate în oxigen: Mere, germeni de lucernă și caise

Conțin foarte multe fibre, au ph-ul de 8 și se digeră ușor. De asemenea, furnizează o doză esențială de enzime care previn dezechilibrele hormonale.

 
3. Struguri, pere, ananas, fructul pasiunii, stafide și sucuri de legume

Aceste variante au un pH de 8,5 și sunt surse foarte bune pentru vitaminele A, C și complexul de vitamine B. De asemenea, conțin mulți antioxidanți, previn puseurile de tensiune și reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare.
Sucurile de legume au un rol de bază pentru detoxifierea organismului la nivel celular și conțin o doză importantă de fier.

 
4. Alimente sunt bogate în oxigen: Kiwi, cicoare și sucuri de fructe

Au un pH de 8,5 și conțin multe flavonoide. Zahărul natural din componența acestor alimente nu formează compuși acizi în timpul digestiei, ci favorizează procesul de alcalinizare, asigurând multă energie.

 
5. Sparanghel, varză creață și alge marine

Cu o valoare a pH-ului de 8,5 acest grup de alimente reduce producția de acid în tot corpul. Varza creață este o sursă excelentă de calciu și fier, iar sparanghelul are un conținut ridicat de aminoacizi utili pentru protecția sistemului nervos.

 
6. Alimente sunt bogate în oxigen: Mango, lime, pepene verde, pătrunjel, papaya

Alimentele din acest grup au un pH de 8,5 și sunt foarte importante pentru detoxifierea rinichilor. Papaya susține eliminarea substanțelor nocive de la nivelul colonului prin impulsionarea digestiei.
Pătrunjelul consumat crud accelerează procesul de neutralizare a toxinelor, acționează ca un diuretic și previne formarea calculilor renali. Mango și pepenele verde conțin vitamine care combat atât constipația, cât și diareea sau formarea gazelor intestinale.

 
7. Ardei iute și pepene galben

Au un pH de 8,5 și furnizează enzime esențiale pentru funcționarea sistemului endocrin. Ardeiul iute are un conținut ridicat de vitamina A, fiind foarte util pentru combaterea efectelor negative ale radicalilor liberi care cauzează oboseala, ridurile și stresul. Pepenele galben are multe fibre, un conținut redus de zahăr și un efect antibacterian.

 
8. Alimente sunt bogate în oxigen: Gelatina organică și Agar Agar

Agar Agar este o alternativă naturală pentru gelatină, care se obține din alge marine. Conține mult calciu și fier, iar datorită cantității importante de fibre este digerat ușor.

 
9. Lămâie

Deși sunt acide în afara corpului, lămâile devin alcaline în timpul digestiei. Sunt un remediu rapid pentru răceală, gripă, hiperaciditate, simptome alergice sau reflux gastroesofagian.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod