Cum te descurci dacă rămâi însărcinată la scurt timp după ce ai născut?

Chiar și o singură sarcină poate reprezenta o provocare dar cum trebuie să procedezi dacă testul este pozitiv la scurt timp după ce ai născut? Află care sunt măsurile pe care trebuie să le iei pentru a te simți bine și a-ți proteja organismul și pe viitorul bebeluș, fără să ratezi momentele speciale cu primul copil.
Potrivit specialiștilor, sarcinile aproape consecutive apar din ce în ce mai des și este necesară o strategie utilă pentru a preveni epuizarea, durerile accentuate de spate, simptomele digestive sau alte manifestări neplăcute. Dacă rămâi însărcinată într-un interval de 3-4 luni după ce ai născut te vei confrunta cu provocări de ordin fizic și psihologic. În cadrul chestionarelor realizate femeile au semnalat ca manifestări problematice starea de epuizare, durerile de spate, sentimentul de nesiguranță, îndoielile legate de alăptare în timpul unei noi sarcini și teama că nu vor putea să aibă grijă de doi copii în același timp.

 
Iată ce trebuie să știi în cazul în care a doua sarcină intervine la numai câteva luni după ce ai născut:

 
1. Mergi la medic cât mai repede

Având în vedere faptul că nu va fi foarte ușor să-ți dai seama că ești din nou însărcinată este esențial să mergi la consulturi de specialitate și să fii atentă la semnele pe care ți le dă propriul organism. Faptul că încă ai kilogramele în plus de la sarcina care tocmai s-a încheiat și lipsa menstruației, care este provocată de alăptare în multe cazuri, vor face lucrurile puțin mai dificile.
Simptomele pe care trebuie să le monitorizezi în mod special sunt starea de greață, care se poate manifesta în special dimineața, amețelile sau căderea părului.

 
2. Trebuie să iei o decizie în legătură cu alăptarea

Aproximativ 40% dintre femeile care rămân însărcinate a doua oară la scurt timp după prima naștere decid să întrerupă alăptarea primului copil pentru că organismul lor nu are resursele necesare pentru a susține ambele procese. „Am slăbit foarte mult și eram foarte amețită și obosită pentru că alăptam în timp ce eram însărcinată din nou, așa că am oprit treptat alăptarea”, povestește Tracy Calvan, mama a două fetițe. 
„Încercarea de a furniza nutrienții necesari viitorului bebeluș, dar și primului copil prin intermediul laptelui matern va însemna în cele mai multe cazuri epuizarea mamei și chiar punerea în pericol a noii sarcini. Este foarte important să observi cum te simți pentru că epuizarea îți arată că ai putea reduce dramatic cantitatea de vitamine și minerale care ajunge la cel de-al doilea bebeluș.
Discută în detaliu cu medicul tău pentru a face alegerea potrivită pentru tine, iar dacă decizi să continui alăptarea dormi 2-3 ore în plus în fiecare zi și bea multe lichide”
, recomandă dr. Kathleen Huggins, ginecolog.

 
3. Nu te teme de kilogramele în plus

Greutatea ta va crește din nou pentru cea de-a doua sarcină, dar este posibil ca schimbarea formei corpului să nu fie la fel de evidentă ca și prima dată. „Din moment ce sarcina a intervenit înainte să apuci să elimini kilogramele în plus de la prima sarcină înseamnă că organismul va avea deja rezervele necesare de grăsimi pentru a susține noua sarcină. Consultă-te cu medicul tău pentru a stabili împreună care este greutatea ideală pentru tine în această perioadă”, spune dr. John Botti, ginecolog din Pennsylvania.

 
4. Ia o pauză când ai nevoie

„O a doua sarcină apărută atât de curând va supune întreg organismul unei presiuni, dar pauzele dese te vor ajuta să te simți mai bine. Nu încerca să faci totul perfect, ci acceptă ajutorul celorlalți și nu uita că și simptomele neplăcute își vor reduce intensitatea treptat”, spune dr.
Botti.

 
5. Menține-te în formă

Poate că exercițiile sunt ultimul lucru care te atrage în acest moment, dar să știi că sunt soluția pentru a stopa durerile intense de spate sau de la nivelul picioarelor. „De îndată ce medicul tău își dă acordul poți începe să efectuezi exerciții fizice speciale. Nu numai că durerile vor fi mai reduse, dar vor stimula și producția de serotonină. O mamă fericită va avea copii fericiți, deci nu negliga mișcarea”, spune dr. Huggins.

 
6. Ai grijă la greutăți, spatele tău este fragil

Dacă îți vei duce foarte des bebelușul în brațe riscul de dureri de gât va crește foarte mult. „Majoritatea mamelor care au sarcini consecutive au spasme musculare la nivelul gâtului sau spatelui pentru că insistă să-și ducă în brațe bebelușul. Spatele este foarte fragil în această perioadă, așa că este esențial ca de fiecare dată când se ridică o greutate să se îndoaie genunchii, iar noile mame vor avea nevoie de ajutor pentru ridicarea bebelușului”, recomandă dr.
Botti.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod