Cafeaua, remediu pentru migrene

Esti la birou, concentrata, ai o lista lunga cu lucruri de facut si deodata, o durere de cap iti intrerupe ritmul.

Esti la birou, concentrata, ai o lista lunga cu lucruri de facut si deodata, o durere de cap iti intrerupe ritmul. O senzatie insuportabila, iritanta, care poate fi resimtita de fiecare dintre noi altfel. Este unul dintre momentele in care vrei sa cauti un remediu rapid pentru a te reintoarce la activitatile tale si, mai ales, la forma in care te aflai. Ce faci? Apelezi imediat la o pastila?

Rezolvarea vine de la NESCAFE care-ti dezvaluie cateva trucuri despre cum poti preveni si trata aceste dureri neplacute!

Prevenire


Primul sfat este legat de prevenire. Un mic obicei sanatos este acela de a bea dimineata o cana de cafea solubila, pentru ca iti da o stare de bine si te ajuta sa te concentrezi, asigurandu-ti o dispozitie mentala buna pe parcursul intregii zile.

Pauza din ora in ora


In al doilea rand, nu exagera cu orele petrecute in fata calculatorului si mai ales fii atenta la pozitia corporala atunci cand stai la birou. Este recomandat sa faci o mica pauza la fiecare ora, pentru a iesi din starea de incordare.

Nu te stresa foarte tare


Stresul este una dintre cauzele majore ale migrenelor. Incearca sa gasesti cateva minute de respiro, in fiecare zi si ai grija sa mentii un echilibru intre perioadele incarcate si cele de relaxare!

Ai grija la alimentatie


De asemenea, incearca sa ai o alimentatie corecta si sa iti creezi un program al meselor pe care sa il respecti. O dieta neglijenta poate fi de asemenea o cauza a migrenelor.

Solutia = o cana de cafea solubila


Uneori, durerile de cap nu pot fi evitate. Pentru a scapa de ele, NESCAFE iti recomanda sa bei o cana de cafea solubila. Specialistii au demonstrat ca migrenele pot fi prevenite sau chiar eliminate cu ajutorul cafeinei dintr-o cana de cafea.

Ce spun specialistii?


O cercetare realizata pe 301 persoane carea aveau migrene in mod regulat a demonstrat efectele benefice ale cafeinei in ameliorarea acestor stari neplacute. Pe rand, participantii au apelat la tratamente clasice, apoi le-au completat cu o cana de cafea. 80% dintre ei au simtit o remediere a durerii, in comparatie cu 67%, care au recurs doar la metode terapeutice obisnuite.

Studiile NESCAFE au aratat ca medicamentele pentru ameliorarea durerilor de cap pot fi insotite de cafeina intrucat aceasta grabeste procesul de absorbtie.
De asemenea, specialistii sustin ca o migrena poate trece foarte usor daca se consuma o cana de cafea. Cafeina este un stimulent usor si are efecte pozitive asupra sanatatii tale.

Daca starea de bine sau activitatea zilnica iti vor mai fi intrerupte de o durere de cap, incearca sa tii cont de sfaturile NESCAFE! O cana de cafea solubila este un remediu garantat, care iti va reda buna dispozitie!

Referinte

  • 1. Maia, L. and de Mendonca, A. European Journal of Neurology 2002, (4): 377–382
  • 2. Diamond, S. Clinical Pharmacology and Therapeutics 2000,( 68): 312-319
  • 3. Heaney R.P. American Journal of Clinical Nutrition 2001,(74): 343-347
  • 4. Salter, H. Edinburgh Medical Journal, 1859,( 4): 1109-1115
  • 5. Nehlig, A. Neuroscience and Biobehavioral Reviews, 1999, 23, 563-576

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod