Beneficii pe care le aduce ceaiul de mușețel sănătății

Proprietățile unice pe care le are ceaiul de mușețel sunt cunoscute de mult timp. Mai jos, poți afla mai multe despre beneficiile și contraindicațiile ceaiului de mușețel.

De ce ar trebui să incluzi ceaiul de mușețel în dietă?


1. Reduce durerea menstruală


Ceaiul de mușețel ajută la reducerea durerii în timpul menstruației. S-a confirmat, de exemplu, printr-un studiu în 2010 în care femeile au consumat această băutură pe bază de plante timp de o lună. Oamenii de știință au remarcat, de asemenea, că femeile au avut mai puțină anxietate corelată cu menstruația. 

2. Tratează afecțiunile de piele și rănile mici


Cercetătorii au demonstrat că aplicarea extractului de mușețel ajută la vindecarea rănilor mici. În plus, unguentele cu mușețel pot ajuta în cazul eczemelor și inflamațiilor ușoare ale pielii.

3. Ajută la somn și relaxare


Dacă îți este greu să adormi, atunci ar trebui să iei în considerare consumul de ceai de mușețel seara. Acesta îți va da un sentiment de relaxare.

4. Poate ajuta la tratarea și prevenirea cancerului


E greu de crezut, dar unii cercetători susțin că mușețelul poate afecta celulele canceroase și chiar poate împiedica formarea lor.

5. Reduce glicemia din sânge


Ceaiul de mușețel poate reduce nivelul zahărului din sânge. Acest ceai nu este bun numai pentru diabetici, ci și pentru toți cei care doresc să prevină această boală.

6. Tratează bolile tractului gastro-intestinal


Ceaiul de mușețel este adesea folosit tratarea și prevenirea bolilor stomacului și intestinelor. Stimulează producția sucului gastric și reduce durerile.
În plus, inhibă toate procesele inflamatorii și curăță mucoasa. 

Contraindicații pentru ceaiul de mușețel


Din păcate, această băutură uimitoare nu este bună pentru toată lumea. Este incompatibilă cu unele medicamente, unele persoane pot fi alergice la aceasta și se recomandată consultarea medicului de familie în cazul femeilor însărcinate și care alăptează.

Rețetă pentru ceaiul de mușețel


Nu tuturor le place gustul ceaiului de mușețel. Însă poți urma această rețetă pentru un ceai de mușețel îndrăgit de toată lumea.

Ingrediente


600 mililitri de apă
2,5 centimetri de rădăcină de ghimbir
2 linguri de flori uscate de mușețel sau 3 pliculețe de ceai
zeama de la o lămâie mică
1 lingură de miere

Metodă


Se toarnă apă fiartă peste ghimbir și mușețel. Se lasă la infuzat timp de 10 minute.
Se adaugă zeama de lămâie. Se strecoară ceaiul, se toarnă într-o cană și îl poți bea. Atunci când se răcește ceaiul poți adăuga și miere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod