Alimente care elimină toxinele din organism în mod natural

Este important să elimini toxinele din organism pentru a menține sănătatea corpului. Toxinele din organism apar adesea ca rezultat al unui stil de viață nesănătos sau al unei alimentații nesănătoase.
În plus, toxinele intră adesea în organism prin obiceiuri precum consumul de alcool sau fumatul. Aceste substanțe toxice pot deteriora organele moi. În plus, sistemul imunitar este slăbit. Iată câteva alimente care elimină toxinele din organism în mod natural!

Ce alimente elimină toxinele din corp în mod natural?


Catraveți: sunt formați din 95% apă, te ajută să elimini toxinele și să alcalinizezi corpul, oferind în același timp mulți nutrienți;

Usturoi: stimulează ficatul pentru a încuraja producția de enzime detoxifiante;

Broccoli: oferă o doză mare de vitamine, în timp ce neutralizează și elimină toxinele;

Linte: cu un conținut ridicat de fibre (1 cană de linte gătită reprezintă 62,5% din doza zilnică recomandată), ajută la eliminarea toxinelor, reducerea colesterolului și echilibrarea nivelului de zahăr din sânge;

Semințe de floarea-soarelui: acestea au un conținut ridicat de seleniu și vitamina E, ajută la detoxifierea ficatului și previn acumularea de colesterol în sânge și artere. Este recomandat să alegi varianta ecologică, deoarece grăsimea și uleiul din acestea absorb substanțele chimice folosite în procesul de producție;

Nuci: uleiurile sănătoase omega-3 din acestea ajută la detoxifierea organismului;

Turmeric: stimulează huncția hepatică;

Ardei roșu: când vine vorba de detoxifiere, vitamina C este una dintre cele mai bune, deoarece transformă toxinele în materie digerabilă.
Un ardei roșu conține de aproximativ 3 ori mai multă vitamina C decât o portocală;

Grapefruit: acesta scade colesterolul, împiedică formarea pietrelor la rinichi și ajută sistemul digestiv, lucru care îl diferențiază de celelalte citrice;

Năsturel: ține radicalii liberi departe de celulele, stimulează enzimele de curățare din ficat și este un diuretic natural;

Anghinare: cu un conținut ridicat de cinarină, crește producția bilei și promovează o digestie sănătoasă.

Ce poți face pentru a elimina toxinele din organism?


Evită consumul de alimente procesate


Fructele, legumele, carnea slabă și cerealele integrale care nu sunt procesate ar trebui să nu lipsească din dieta ta. Aceste alimente ajută organismul să își revină după substanțele toxice din mâncarea procesată pe care o consumi.
Evitarea alimentelor procesate presupune și eliminarea excesului de grăsimi, a potasiului și a zahărului.

Consumă ceai verde


Ceaiul verde conține antioxidanți atât de puternici, încât ajută la accelerarea și facilitarea metabolismului organismului. În plus, ceaiul verde poate să hidrateze în mod eficient organismul și să prevină bolile, cum ar fi gripa. Decât să consumi băuturi dulci sau carbogazoase, mai bine ia în considerare ceaiul verde.

Bea apă


Apa poate elimina toxinele nedorite de către organism. Prin consumul unei cantități mari de apă, vei accelera procesul de eliminare a toxinelor. În plus, apa vine și cu alte beneficii, cum ar fi o piele mai sănătoasă.

Evită fumatul și consumul de alcool


Renunțarea la un obicei pe care l-ai avut pentru mult timp nu este ușoară. Dar pentru un corp sănătos este foarte important să faci acest lucru.
Fumatul și consumul de alcool afectează activitatea inimii și a plămânilor.

Fă activități care te ajută să transpiri


Știi deja că exercițiile fizice sunt sănătoase pentru organism, dar probabil că nu știai că un antrenament intens te poate ajuta să elimini toxinele din organism. Cu ajutorul exercițiilor fizice, corpul va transpira, iar câteva dintre toxinele din organism vor fi eliminate prin piele.  
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod