Aceste 7 greșeli de alimentație te împiedică să slăbești

Diete peste diete și reguli peste reguli. E adevărat că de multe ori te poți pierde în detalii, iar regimul de slăbire poate deveni o corvoadă, când de fapt ar trebui să se plieze pe stilul tău de viață și să-ți acopere cu ușurință toate cerințele nutriționale.
Daca si tu ai urmat o serie de diete, dar acestea nu te-au ajutat sa obtii rezultatele dorite, atunci afla care sunt cele mai frecvente 7 obiceiuri alimentare care te impiedica sa slabesti, potrivit nutritionistilor.

Crezi ca infometarea te ajuta sa slabesti mai rapid


Poate ca nu de putine ori ai auzit ca in masura portiilor e secretul, insa o dieta echilibrata nu inseamna sa te infometezi. „Nu trebuie sa mananci putin cand esti la deta, ci trebuie sa iti adaptezi alimentele pe care le consumi.
De exemplu, salata de cruditati cu carne alba la gratar o poti consuma in cantitati nelimitate pe toata durata zilei. Nu include in aceasta cartofi, paste sau orice alte legume fainoase. Eu recomand retetele cu salata verde, spanac, salata iceberg, rucola, salata romana sau creata, marar, ceapa verde, ridichi, rosii, conopida, morcov, dovlecei si varza. Toate aceste aduc organismului un aport important de vitamine, minerale si fibre excelente pentru intreaga zi”, spune dieteticianul Lisa Moskovitz, potrivit publicatiei online eatthis.com

Consumi prea multe smoothieuri


Nu trece zi fara sa nu te delectezi cu vreo 3-4 smoothieuri? Nutrionistii spun ca nu ar trebui sa consumi mai mult de doua pe zi. „Smoothieurile din fructe iti pot sabota dieta pentru ca acestea contin foarte multe zaharuri.
E adevarat ca acestea sunt sanatoase gratie continutului mare de antioxidanti, dar consumate in exces aduc foarte multe calorii ce duc in timp la acumularea de kilograme. De asemenea, nu recomand excesul de granola sau unt de arahide in smoothieuri. Inlocuieste-le cu alune de padure, migdale, fistic, seminte de chia si fulgi de nuca de cocos pentru a obtine gustari echilibrate caloric”, spune nutritionistul Amy Shapiro. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod