8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Aromată și foarte creativă, mâncarea marocană poate fi pregătită și acasă. Descoperă secretele preparatelor tradiționale, în varianta sănătoasă.
Apreciezi gustul deosebit și aroma atunci când savurezi mâncarea marocană la restaurant? Ei bine, te poți bucura mult mai des de aceste rețete dacă înveți cum să le pregătești chiar în bucătăria ta. Poți folosi ingredientele clasice pentru a obține delicii pe placul tuturor, care îți dau multă energie și un tonus excelent. 

 
Iată cum poți găti sănătos mâncarea marocană, într-un mix de condimente și savoare:

 
1. Năutul

Este un ingredient versatil din bucătăria marocană, utilizat într-o varietate de rețete. Năutul este o sursă excelentă de proteine și face mesele mai consistente. Cea mai eficientă modalitate de a găti năutul este să-l lași la înmuiat în apă, până când observi că boabele s-au hidratat, iar după aceea să-l fierbi la foc mic. Împarte năutul pe porții și pune la congelator cantitatea de care nu ai nevoie la rețeta aleasă. 

 
2. Chimenul

Dacă nu ai folosit prea des chimenul până acum, este momentul să-ți diversifici rețetele. Nu numai că adaugă un gust aparte fiecărui preparat la care este utilizat, dar are multiple beneficii pentru sănătate.
Stimulează digestia, prevenind balonarea și crampele abdominale, este o sursă bună de fier și favorizează eliminarea toxinelor din organism. În bucătăria marocană vei regăsi întotdeauna numeroase condimente pentru a crea un gust special, dar chimenul, alături de piperul negru, sunt extrem de eficiente chiar dacă nu ești un expert în arta culinară.

 
3. Fructele confiate

Dacă simți nevoia de ceva dulce, uită de prăjituri sau bomboane. Mâncarea marocană se bazează pe fructele confiate, atât consumate ca gustare, cât și ca ingredient de bază pentru diferite rețete. Fructele confiate conțin multe vitamine și minerale, precum și fibre, care favorizează digestia normală și previn constipația. Atunci când prepari tajine, folosește cu încredere stafidele, care conțin fier, potasiu și calciu, precum și caisele uscate, bogate în vitamina A și magneziu.
Curmalele și prunele uscate sunt, de asemenea, utile pentru pregătirea acestor rețete și îți vor furniza o doză importantă de cupru, potasiu și vitamina A.

 
4. Cele șapte legume

Printre rețetele sănătoase din bucătăria marocană se numără și couscous cu șapte legume, care este servit foarte des. O porție din acest preparat conține vitamine și minerale esențiale pentru un organism puternic și puține grăsimi. Alege și tu această variantă pentru a lupta eficient împotriva kilogramelor în plus, în timp ce previi răceala și gripa de sezon.

 
5. Fasolea Fava

Este utilizată în numeroase rețete tradiționale, inclusiv la sosuri, tocănițe și supe. Fasolea Fava este o sursă foarte bună de proteine și îți dă multă energie în zilele aglomerate, fără să apelezi la alimente hipercalorice.

 
6. Scorțișoara

Stimulează digestia și eliminarea gazelor intestinale, precum și arderea mai rapidă a grăsimilor. Adaugă scorțișoară la sosul pentru paste sau presar-o peste felii de portocală pentru a experimenta un gust diferit.
De asemenea, o poți combina cu miere, iaurt, migdale crude, nuci și cereale integrale la micul dejun. Scorțișoara este o sursă importantă de antioxidanți, protejând organismul împotriva infecțiilor și a efectelor negative ale radicalilor liberi. De asemenea, reduce acneea și previne cicatricile după vindecarea leziunilor. 

 
7. Ghimbirul 

Este un alt condiment specific rețetelor marocane. Stimulează digestia și are un efect de încălzire asupra organismului. Reduce durerile articulare și luptă eficient împotriva inflamațiilor, precum și a acneei. Ghimbirul poate reduce disconfortul cauzat de indigestie și înlătură starea de greață care poate apărea atunci când mergi cu mașina sau călătorești cu avionul.
Gingerolul din componența acestui condiment te menține sănătos și îți dă multă energie. De asemenea, dacă ai probleme cu eliminarea kilogramelor acumulate, este foarte util să bei ceai de ghimbir cu miere în fiecare zi.

 
8. Turmericul

Ușor de recunoscut după culoarea galben-aurie, acest condiment apare foarte des în cadrul rețetelor marocane. Poate fi utilizat și sub formă de comprese prentru a dezinfecta și a grăbi vindecarea zgârieturilor sau a vânătăilor. De asemenea, oprește hemoragiile și este bogat în antioxidanți. Curcumina, compusul care dă condimentului nuanța caracteristică, are un efect antiinflamator. Nu ezita să savurezi tot mai des rețete care includ acest ingredient. În afară de gustul senzațional vei observa că te vei îmbolnăvi mult mai rar și vei face față mai ușor stresului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată