8 alimente care stimulează circulația sângelui

Sistemul circulator transportă sânge, oxigen și nutrienți în tot organismul dar ce se întâmplă dacă apare un blocaj, la fel ca în trafic? Consumul unor alimente utile previne problemele legate de circulația sângelui.
Atunci când se acumulează grăsimi pe pereții arterelor, iar circulația devine mai lentă sângele va ajunge mai târziu la fiecare organ. Rezultatul ar putea fi amorțeala, crampele musculare sau senzația de furnicături. Pentru a preveni aceste efecte nedorite este indicat să incluzi în meniul tău alimente care stimulează circulația și previn problemele de oxigenare sau acumularea sângelui în anumite zone, crescând riscul formării cheagurilor.

 
Iată ce ar trebui să conțină meniul tău pentru a combate circulația deficitară a sângelui:

 
1. Alimente care stimulează circulația sângelui - Ciocolata neagră

Dacă te simțeai vinovată pentru că savurezi ciocolata neagră nu este cazul. Chiar cardiologii îți dau permisiunea să te bucuri de gustul special. „Consumată moderat, ciocolata neagră ajută organismul să producă oxid nitric, care are un rol esențial pentru protecția venelor și a inimii.
Pudra de cacao  este o sursă excelentă de antioxidanți care diminuează tensiunea arterială și nivelul de colesterol, îmbunătățind circulația sângelui”
, potrivit dr. Steven Gundry, cardiolog. Alege de fiecare dată ciocolată cu un conținut de minimum 72% cacao.

 
2. Alimente care stimulează circulația sângelui - Turmericul

Este un remediu ideal pentru a preveni întărirea arterelor și a stimula circulația. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de felul în care îl consumi. „Turmericul are efecte benefice, dar nu este absorbit optim dacă este consumat izolat. Cel mai bine se preia dacă este combinat cu piperul negru în cadrul diferitelor preparate. Comandă sau gătește curry cel puțin o dată pe săptămână și vei evita foarte multe probleme”, spune dr. Gundry.

 
3. Sucul de sfeclă roșie

Poate ai auzit că este foarte util pentru atleți datorită conținutului ridicat de nitrați, care stimulează circulația și transportă oxigenul spre mușchi mult mai rapid. Chiar dacă nu te antrenezi pentru Jocurile Olimpice, este o idee bună să bei suc de sfeclă roșie.
„În cadrul studiilor realizate s-a constatat că un pahar de suc de sfeclă roșie consumat zilnic reduce tensiunea arterială și durerile resimțite de persoanele care suferă de boala arterială periferică”, explică dr. Steven Hertzler, nutriționist.

 
4. Peștele gras

Somonul, macroul, heringul, păstrăvul, sardinele și tonul sunt surse excelente de acizi grași de tip Omega-3 pe care organismul nu-i poate produce. Asociația Americană pentru Sănătatea Inimii recomandă să se consume 2-3 porții de pește gras în fiecare săptămână. Potrivit specialiștilor, o cantitate insuficientă de acizi grași de tip Omega-3 poate cauza probleme de circulație. Aceste grăsimi sănătoase subțiază sângele și au proprietăți anticoagulante. În acest mod peștele gras îmbunătățește circulația la nivelul întregului organism și te ajută să te simți mai bine.

 
5. Alimente care stimulează circulația sângelui - Piperul cayenne

Potrivit studiilor de specialitate, rețetele care includ acest condiment sunt utile pentru circulația normală a sângelui. „Piperul cayenne fortifică arterele și vasele de sânge, ceea ce asigură o circulație mult mai eficientă în întregul organism.
Deși acest tip de piper este folosit în mod obișnuit pentru fripturi, este indicat să pui puțin și la fiecare smoothie pe care îl prepari. Vei obține un gust nou și multe beneficii pentru sănătate”
, explică dr. Hertzler.

 
6. Varza de Bruxelles

Este o sursă utilă de vitamina C, un antioxidant care previne dilatarea arterelor și menține un flux normal al sângelui. O poți adăuga de fiecare dată când prepari legume fierte la aburi, precum și la supe, piureuri sau preparate cu paste.

 
7. Usturoiul

Poate vei avea nevoie de încă o doză de apă de gură, dar cu siguranță merită să incluzi usturoiul în meniul tău zilnic. Consumul frecvent de usturoi previne înfundarea arterelor. Este ideal să mănânci 2-3 căței de usturoi în fiecare zi și să-i toci exact înainte de a-i adăuga la mâncare.

 
8. Alimente care stimulează circulația sângelui - Cafeaua

Îți place să simți aroma cafelei când te scoli dimineața? Băutura ta preferată îți dă un impuls de energie și stimulează și circulația sângelui. Potrivit Asociației Americane pentru Sănătatea Inimii, o ceașcă de cafea crește volumul circulației cu 30% într-un interval de 75 de minute, comparativ cu varianta decafeinizată.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod